20 gol attı, Göztepe'nin 14 yıllık özlemine son verdi. 'Süper Lig'de yapamaz' dendi. Devre arasına kadar 14 golle İzmir ekibini sırtladı, iki katı ücretle Konya'ya transfer yaptı.

Son dönemin en skorer isimlerinden Adis Jahovic, her zaman olduğu gibi konuşmak için Fanatik'i seçti, flaş açıklamalarda bulundu.

İşte Adis Jahovic ile yapılan o röportaj:

'HOCALARI ÇOK İSTİYOR'

“Menacerime benim için iki teklif geldi. Bir tanesi Suudi Arabistan'dan. Al Qadiash takımı beni istiyor. Özellikle hocaları Aleksander Stanojevic çok istiyor. Başakşehir de sezon bittiğinde Konyaspor'a benimle ilgili düşüncelerini sormuş. Ancak yönetimimiz asla ayrılmak gibi bir fikirlerinin olmadığını belirtmiş. Benim de gitmek gibi bir düşüncem yok. Konyaspor'da çok mutluyum, ailem de aynı şekilde çok mutlu. Müthiş stada sahibiz, çok güzel bir taraftarımız var.

'DAHA DA HIRSLIYIM'

"Bir futbolcu için rahat edebileceği, kusursuz bir tesise sahibiz. Ben de 31 yaşındayım, kendimi her anlamda hazır hissediyorum ve sahada olmam gerektiğini, bu gücümü takımıma aktarmam gerektiğini düşünüyorum. Göztepe'de 14 gol attım. Konyaspor'da 5 gol attım. Daha fazla şans bulabilseydim, eminim ki daha fazla atabilirdim. Sezonu 25 golle bitirebilirdim. Bu yüzden yeni sezon için daha da hırslıyım.”

'RIZA HOCANIN İŞİ ÇOK ZOR!'

Yeni bir hocamız var. Her hocanın kendine göre bir planı var, sistemi var. Rıza hocanın da öyle. Aramıza yeni katılan arkadaşlar var, katılmaya da devam edecekler. İki iyi kamp dönemi geçirdik ve takım olarak iyi bir duruma geldik. Zaten geçen sezondan kalan iyi bir kadro vardı. Rıza hocayla her şey yolunda gidiyor. Ancak onun işi biraz zor olacak gibi duruyor. Çünkü kadroda ciddi bir rekabet sözkonusu. Herkes iyi çalışıyor. En iyi olanlar sahada olacak, buna da hocamız karar verecek”

'TAKIM KAZANIRSA BEN MUTLUYUM'

Geçen sezon zor bir süreç yaşadı Konyaspor. Bu sene taraftarı mutlu etmemiz lazım ve ben de bunun için her şeyi yapacağım. İyi bir takımız, kaliteli oyuncularımız var, bize yakışan üst sıralarda olmak. Elbette benim işim gol atmak ve gol attığımda çok mutlu oluyorum. Ancak en büyük mutluluk takımımın kazanması. O yüzden bir gol hedefim yok, tek düşüncem Konyaspor'un başarılı olması.”

'PLANI OLAN HOCA KAZANIR'

Okan Buruk, Yılmaz Vural, Tamer Tuna, Sergen Yalçın ve Rıza Çalımbay... Geldiğimden bu yana Türk futbolunun önemli isimleriyle çalışabilme gibi bir fırsat buldum. Doğal olarak da bu durum Türk futbolu adına detaylı bir fikir sahibi olmamı sağladı. Türkiye'de şunu gördüm... Eğer teknik direktörün bir taktik planı varsa ve bu taktiği takıma doğru anlatabiliyorsa başarılı oluyor. Aykut Kocaman'ın burada Konya'da başardıkları gibi mesela.”

'KOCAMAN DÖNEMİNDEKİ GİBİ'

Aykut Kocaman döneminde Konyaspor'un kadrosunda yıldız oyuncuları yoktu belki ama güçlü bir taktiği vardı. Nitekim Avrupa'ya gitti, Türkiye Kupası kazandı. Eğer bir taktiğiniz yoksa elinizde dünya yıldızları da olsa sonuca ulaşamazsınız. Şimdi de Rıza hoca bunu çok iyi yapıyor. Bizimle grup halinde ve bireysel olarak sürekli konuşuyor. İstediği şeyleri anlatıyor. Erzurum maçına kadar hazırlanmamız için önümüzde iyi de bir zaman var”

'GÖZTEPE'DE DEFANS KONYA'DA OFANS'

Göztepe'de biraz daha defansif bir anlayış vardı. Lige yeni çıkmış bir takımdık, oyuncu grubu da biraz buna yatkındı. Ben hızlı bir oyuncuyum, kontrataklarda da kendime güveniyorum ama burada, Konya'da ise daha ofansif oynamaya çalışıyoruz. Açıkça söylemek gerekirse bu benim için daha iyi. Defansif oynadığınızda daha az pozisyona girersiniz ve girdiğinizde yararlanmak zorundasınız. Eğer hücumu daha çok düşünürseniz daha fazla şans yakalarsınız ve bu da gol şansınızı yükseltir.”

'BENİ NİYE DAHA ÖNCE GETİRMEDİN!'

“Türkiye'de bana en çok sorulan sorulardan bir tanesi de, 'Bu yaşa kadar neredeydin? Daha kaliteli liglerde, büyük takımlarda oynayabilirdin'... Her şey kısmet... Rusya ligine gittim. Siz ne kadar kaliteli olursanız olun bazen takımınızın oynadığı sistem veya ligin futbol anlayışı yeteneklerinizi sergilemenize engel olabiliyor. Benim için de Rusya öyle oldu. Çok defansif bir anlayış vardı orada. 6 oyuncu geride oynuyordu ve hiç çıkmıyordu neredeyse. Böyle bir takımda kendinizi göstermeniz kolay değil. Eğer 5 yıl önce buraya gelseydim kariyerim şu an çok farklı olabilirdi. Okan Buruk'un yardımcısı Tomas beni izleyip almıştı. Geldiğimde ona kızdım, 'Beni neden daha önce buraya getirmedin!' dedim.

'HEDEFLERİM BÜYÜK'

“Geç geldim belki ama ben profesyonel bir oyuncuyum. Standartların üzerinde çalışıyorum, ekstralar yapıyorum. Yüzde yüzle çalışıyorum diyebilirim. Sakatlık olmadığı sürece önümüzdeki süreçte çok daha iyi şeyler yapacağım ve adımdan söz ettirmeye devam edeceğim.”

'KONYA'NIN FARKI EGOSUZ OLMASI'

"Göztepe'den ayrılmayı açıkçası hiç düşünmüyordum. Çünkü çok başarılı işler yaptık. Ancak transfer gerçekleştikten sonra gördüm ki organizasyon olarak daha iyi bir kulübe geldim. Buradaki oyuncuların hiçbirinde ego yok. Bu çok önemli. Göztepe'de de çok yoktu elbette ama zaman zaman bunu hissederdim. Konya'da futbolcular hep bir arada ve tam bir aile ortamı var. Hep birlikte hareket ediliyor. Futbol yalnızca saha içinde bitmiyor. Hepimiz ailemizden çok birbirimizi görüyoruz ve bundan dolayı her zaman mutlu olmak zorundayız. Göztepeli taraftarlardan hala çok güzel mesajlar alıyorum, özlediklerini söylüyorlar. Ben de onları seviyorum.”

'HAK ETTİĞİMİ VERDİLER'

“Buraya gelmemin ilk nedeni açıkçası finansal nedenlerdi. Çünkü bana hak ettiğimi düşündüğüm kontratı verdiler. Ancak sonrasında yönetimiyle, futbolcularıyla ve taraftarıyla ne kadar organize bir takıma geldiğimi gördüm. Konyaspor kadrosunda bana göre iki tane iyi takım çıkar. Böyle rekabet düzeyi yüksek bir takımda mücadele vermek beni mutlu ediyor, çünkü hep daha iyisini yapmak zorundayız takım olarak.” (Fanatik)