Türkiye Alanyaspor - Trabzonspor maçında Merih Demiral'ı konuştu. 20 yaşında ve 1.92 boyunda olan genç stoper takımına galibiyeti kazandıran isim oldu. Karşılaşma boyunca gösterdiği performas ile de dikkat çeken Merih aynı zamanda maçın adamı oldu.

Alanya bedelsiz kiraladı

Fenerbahçe alt yapısında yetiştikten sonra Portekiz'in yolunu tutan Merih Demiral'ı Alanyaspor Sporting Lizbon'dan bedelsiz olarak kadrosuna kattı. Sporting ile 5 yıllık sözleşmesi bulunan ve 45 milyon Euro'ya serbest kalır maddesi bulunan oyuncuyu Alanyaspor kıran kırana geçen pazarlıklar sonrası 3.5 milyon Euro satınalma opsiyonuyla kadrosuna kattı.

G.Saray, Beşiktaş ve F.Bahçe istedi

Ümit Milli Takım formasını düzenli olarak giyen genç stoperin ismi geçtiğimiz transfer döneminde Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile anılıyordu. Merih ise forma şansı bulmak için Alanyaspor'u tercih etti.

"Galatasaray da beni istemişti"

Geçtiğimiz yıl Fanatik'e röportaj veren Merih Demiral Fenerbahçe'ye gittiği dönemde Galatasaray'dan da teklif aldığını söylemişti.

İşte röportajın o bölümü...

Futbola 9 yaşında Karamürsel İdman Yurdu'nda başladım. Türkiye şampiyonalarına katılıp önemli başarılar kazandık. Türkiye Şampiyonası'nda Galatasaray, Fenerbahçe ve Bursaspor beni izliyor. Daha sonra kulübe haber gönderiyorlar. En ciddi teklifi yapan Fenerbahçe'nin yolunu tutmuşum. Tolga Şanbay hoca almıştı. Benim futbol hayatımda da ayrı bir yeri vardır. Çok küçük yaşta gelmem beni inanılmaz sevindirmişti.

Annesini trafik kazasında kaybetti

Kocaeli Karamürselli olan Merih Demiral Fenerbahçe alt yapısında forma giydiği dönemde 15 yaşındayken annesini trafik kazasında kaybetti.

(Fanatik)