Ligde tarihinin en kötü sezonunu yaşayan sarı lacivertli takımın yediği goller, 17 farklı futbolcunun hataları sonucu oluştu. 36 golün 22'si akan oyunda ceza sahası içinden, 5'i ceza alanı dışından geldi.

HATA; futbolun en güzel meyvesi golün temelini oluşturan yapı taşlarının en önemlisidir. Bir taraf hata yapmadan, diğeri golü bulamaz... Geçen hafta M. Başakşehir'e 2-1 yenilen F.Bahçe'de eleştiri oklarının hedefine konulan isim, yenilen ilk golde hata yapan Volkan Demirel'di. Bu sezon ligde 25 maçta 36 gol yiyen sarı lacivertlilerin 'hata raporuna' göz attığımızda ise, konu teknik direktör Ersun Yanal'ın bahsettiği kadar derin gözüküyor.

Savunmada çok ciddi sorunlar var

YANAL, Volkan'la ilgili bir soruya, “İsimler üzerinden gitmeyelim. Bu konu bizim aile meselemizdir” yanıtını verdi ve yapılan hataların da, daima takımın tamamına ait olduğunun altını çizdi. Sezonun genelinde F.Bahçe'nin yediği gollerin gelişimine baktığımızda ise, birkaç isim ön plana çıktı. Analiz sonucunda; sarı lacivertli ekibin savunmasında ciddi problemler göze çarptı.

Kaleci Harun 4 golde hata yaptı

'HATA kriterleri' konusunda oyuncular üzerinden ilerlenirken; uzaklaştırılamayan toplar, savunma arkasına adam kaçırma, topu rakibin önüne sektirme, top kaybı yapma, hava topu mücadelesi kaybetme gibi faktörlerin tamamı baz alındı. Yapılan değerlendirme sonucunda 'gole sebep olan hatalar' sıralamasında Skrtel ve Neustadter 6'şar hata ile birinci, kaleci Harun ise ikinci sırada.