Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Süper Lig'in 34. haftasında kendi evinde Trabzonspor ile karşılan Çaykur Rizespor karşılaşmayı golsüz berabere bitirdi.

Çaykur Rizespor, Süper Lig'deki üst üste 4 maçta kalesini gole kapatarak, ligde iç sahada en uzun süre gol yememe serisi elde etti.

Sahasında çıktığı son 4 maçta Demir Grup Sivasspor, Hatayspor, Fatih Karagümrük ve son olarak Trabzonspor ile oynanan maçları gol yemeden tamamlayan yeşil-mavililer, 33 yıl aradan sonra iç sahada üst üste en uzun süre gol yememe rekorunu yeniledi.

Çaykur Rizespor, daha önce Süper Lig’de yer aldığı 1988-89 sezonunda evinde üst üste 4 maçta kalesinde gole izin vermeyerek rekor kırmıştı.

1988-89 sezonunda 5’inci hafta evinde Altay’ı misafir eden Çaykur Rizespor 2-0 maçı kaybetti. 

Yeşil-mavili ekip 7’nci haftada Samsunspor ile 0-0 berabere kalırken, 10’uncu haftada Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Aynı sezonun 12’nci haftasında Eskişehirspor ile 0-0 berabere kalan Karadeniz ekibi, 14’üncü haftada ise Sakaryaspor’u 2-0 mağlup ederek iç sahada üst üstte 4 maçta kalesini gole kapatmıştı.

Süper Lig’in 35’inci haftasında çnümüzdeki Cuma günü deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor ile karşılaşacak olan yeşil-mavililer, sonraki hafta evinde oynayacağı İttifak Holding Konyaspor karşılaşmasında kalesini gole kapatırsa, tarihindeki iç sahada en uzun süre gol yememe rekorunu kırmış olacak.