1907 Fenerbahçe Espor için MSI 2019 sıkıntılı başladı. Aslında temsilcimiz ilk gün oynanan 4 karşılaşmanın ilk ikisini kazanmayı başarmıştı. Ne var ki günü Phong Vũ Buffalo ve Isurus Gaming mağlubiyetleriyle kapattık. Özellikle Isurus Gaming karşısında alınan mağlubiyet, MSI'da yaşadığımız en büyük sürprizdi.

İkinci günde daha iyi bir FB görmeyi ümit ediyorduk. Gruptan çıkmak için mağlubiyetten uzak durmalıydık. Tüm karşılaşmaları kazandığımız takdirde bir üst tura çıkacaktık. Kaderimiz tamamen kendi ellerimizdeydi.

Güne OPL ekibi Bombers karşısında aldığımız galibiyetle başladık. Bu galibiyeti sürpriz bir oyuncu değişikliği takip etti. Takım kaptanı Japone, PVB karşısındaki maç öncesinde yerini Only35'e bıraktı. Genç destek bu zorlu sınavın altından başarıyla kalktı. Braum oyunuyla maçın adamı seçildi ve FB'nin galibiyetinde büyük rol oynadı. Bu galibiyet PVB ile FB'nin galibiyet sayılarını eşitledi. Eşitliği bozmak adına gün sonunda taraflar son bir kez karşı karşıya geldi.

Bol skorlu, aksiyonun eksik olmadığı ve her dakikasında çatışmalara tanıklık ettiğimiz bir son karşılaşma izledik. Kazanabileceğimize inandığımız bir maç oldu. Ne var ki Kirei'nin Nocturne ultisiyle başlayan savaşın ardından hem MSI'da ana sahne hem de Worlds'e iki takım gönderme hayallerimize veda ettik.

İşte yoluna devam edenler:

Phong Vũ Buffalo, A grubunu lider tamamladı ve bir üst tura yükseldi. PVB'nin bir sonraki rakibi LCS temsilcisi Team Liquid olacak. B grubunun düğümüyse 5 Mayıs'ta oynanacak maçlarla çözülecek ve bu grubun lideri LMS ekibi Flash Wolves'un karşısına çıkacak.

MSI 2019 heyecanı 5 Mayıs günü oynanacak B grubu maçlarıyla devam edecek.