Riot Games Türkiye tarafından takımlar ve markalarla yapılan uzun soluklu bir çalışmanın ardından, 2019 sezonunda Vodafone Freezone Şampiyonluk Ligi'nde (VFŞL) sahnede göreceğimiz 10 takım belli oldu. Gelecek planları, marka planlamaları ve iş stratejileri göz önünde tutularak belirlenen bu 10 takım, 19 Ocak'ta başlayacak Kış Mevsimi'yle beraber kıyasıya mücadeleye başlayacak.

Yeni lig yapısında, daha önce Şampiyonluk Ligi'nde büyük başarılara imza atmış tecrübeli takımlar, ezeli rakipler ve kendini kanıtlamak isteyen, rekabet isteği yüksek takımların yer alması, bizlere yeni sezonda heyecanın her an dorukta olacağının mesajını veriyor.

Sporun köklü kulüpleri ve oyun dünyasının devleri aynı sahnede

2019 VFŞL sezonunda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin espor takımlarını aynı sahnede izleyeceğiz. Henüz ligdeki ikinci mevsiminde Türkiye Büyük Finali'nde kupa kaldıran 1907 Fenerbahçe Espor, uzun bir süredir Şampiyonluk Ligi'nden uzak kalan Beşiktaş Espor ve rakiplerine karşı vadide tecrübesiz olsa da yenilenen yapısıyla göz dolduran Galatasaray Esports ligde yer alacak. Farklı branşlarda gördüğümüz ezeli rekabet, espor tarafında da hız kesmeden devam edecek.

2019 sezonunda, son şampiyon Bahçeşehir SuperMassive ve 2018 TBF finalisti Royal Bandits'i tekrar daha fazla başarı için savaşırken göreceğiz. Ligin en istikrarlı ekiplerinden biri olan Team Aurora, geçmişte imza attığı başarılarla esporun izleyiciler tarafından benimsenmesine büyük katkılar sunan Dark Passage ve VFŞL sahnesi için tartışılmaz bir yeri olan ilk şampiyon HWA Gaming ekipleri, tecrübeleriyle yeni lig yapısında da sahnenin önemli bir parçası olmaya devam edecekler. Geçtiğimiz sezon VFŞL ligine giriş yapan yeşil beyazlı ekip Bursaspor Esports ve daha önce üç mevsim boyunca ligde boy gösteren Galakticos takımları yeni atmosferinde lige yeniden giriş yapacaklar.