Futbolda liglerin başlamasıyla birlikte spor sayfalarının yoğunluğu artarken, eylül ayında yazılı basında en çok haber yapılan takım Beşiktaş oldu.
 
Medya takip ajansı İnterpress'in ulusal, bölgesel ve yerel 2 bine yakın gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasına göre, eylül ayında en çok ismi geçen takım, 6 bin 358 haberle Beşiktaş.
 
Değerlendirmede, Fenerbahçe'nin yerine UEFA Şampiyonlar Ligi'ne dahil edilen Trabzonspor'un, İtalya'nın önemli ekiplerinden Inter karşısında aldığı galibiyetle spor sayfalarındaki ağırlığını artırdığı vurgulanırken, bordo-mavililerin spor sayfalarında 6 bin 188 haberle en çok konuşulan ikinci takım olmayı başardığı, onu, 6 bin 86 haberle de Fenerbahçe'nin takip ettiği aktarıldı.
 
Sıralamada Galatasaray 5 bin 869 haberle dördüncü, Bursaspor da 4 bin 827 haberle beşinci sırayı aldı.
 
GUTİ, SPOR SAYFALARININ DA ''KRALI''
 
Beşiktaş'ta son haftalarda teknik direktör Carlos Carvalhal tarafından kadroya alınmayan, gece hayatı nedeniyle de adı sık sık ''Alemin kralı''na çıkan İspanyol futbolcu Guti Hernandez, eylül ayında spor basınının en fazla ilgisini çeken sporcu oldu.   
 
Eylül ayında yazılı basın Guti'ye 845 haberde yer verirken, Atletico Madrid'e transferiyle futbol gündeminin merkezine oturan Arda Turan için 764, Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Quaresma için de 688 haber yapıldı.
 
Trabzonspor'un golcü ismi Burak Yılmaz 537, Beşiktaş'ın Brezilyalı forveti Edu ise toplam 501 haberle spor sayfalarında en çok yer bulan diğer isimler oldu.
 
FATİH TERİM, EN ÇOK KONUŞULAN TEKNİK ADAM
 
Galatasaray'ın tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim, yazılı basının eylül ayında kendisine en fazla yer verdiği teknik adam olarak dikkati çekti.
 
Sarı-kırmızılı ekiple 3. dönemine start veren Fatih Terim, isminin yer aldığı bin 263 haberle eylül ayında teknik direktörler kategorisinin zirvesinde yer alırken, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş bin 201, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman 848, Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal 707, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'da 635 haberle Terim'i takip etti. (AA)