Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan; yaz aylarında hizmet verecek olan “İl Spor Merkezleri” için başvuruların 4 Temmuz 2008 tarihinde sona ereceğini açıkladı. Kayıt yaptırmayanların kesinlikle verilen hizmetlerden faydalanamayacağını duyuran Ercan, merkezin açılış töreninin 30 Haziran 2008 Pazartesi günü yapılacağını belirtti.
Amaçlarının çocuk ve gençleri spor faaliyetlerine kanalize etmek olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan, bu sayede genç nesillerin kötü alışkanlıklardan korunacağını, ruhen ve bedenen sağlıklı, vatanını ve milletini seven, hoşgörülü, arkadaşlık duyguları gelişmiş bireyler olarak yetişeceklerini söyledi. Kurallara uyabilen ve karşılıklı işbirliği içerisinde hareket edebilen bireylerin yetişmesinde bu tür sosyal etkinliklerin önemli bir rol üstlendiğini kaydeden Ercan, “Yaz aylarında düzenleyeceğimiz spor merkezleri uygulamasıyla spor yapmak isteyenlere spor yaptırarak sporun geniş kitlelere yayılması sağlamayı amaçlıyoruz. 12 Mayıs 2008 tarihinde başlayan kayıtlarımız 4 Temmuz 2008 günü sona erecektir. Kayıt yaptırmayanlar kesinlikle çalışmalara alınmayacak. Kayıt yaptıranlar İl Spor Merkezleri tanıtım kartlarını yanlarında taşıyacak, ilgililere göstererek verilen hizmetlerden faydalanabilecekler. Merkezin devamlı öğrencisi olanlar, o sene tesislerimizde yapılan tüm amatör müsabakaları ücretsin olarak izleyebilecekler. Merkezimizde uzman eğitmenlerin gözetiminde atıcılık, basketbol, güreş, hentbol, judo, atletizm, cimnastik, boks, karate, masa tenisi, tekvando, voleybol, tenis, badminton, satranç ve docce dallarında eğitimler verilecek. Bu eğitimler karşılığında kursiyerlerden 10 ila 35 YTL arasında değişen aylık ücretler talep edilecek” dedi.
Bir kişinin ancak iki branşta çalışmalara katılabileceğine değinen Ercan, kardeşlerin aynı veya ayrı branşlarda kayıt yaptırmaları halinde birisinin yüzde 50 indirim imkanından faydalanacağını duyurdu. Mazeretsiz olarak üç defa çalışmalara katılmayan öğrencilerin çalışmalardan çıkarılacağının altını çizen Ercan, “Disiplinsiz olan öğrenciler İl Spor Merkezlerinden çıkarıldıkları gibi durumları okudukları okul idarelerine bildirilecek. Çalışma grupları yaş ve beceri durumuna göre belirleneceğinden, daha sonra yapılacak grup değiştirme talepleri kabul edilmeyecek. İl Spor Merkezlerinin ilk açılış töreni 30 Haziran 2008 Pazartesi günü Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu"nda yapılacak” diye konuştu.