Milletvekili kayıtları sürerken, en yoğun ilgiyi merakla beklenen Hakan Şükür gördü. Hem basının hem de meclis görevlilerinin ilgi gösterdiği Şükür, kaydını yaptırdıktın sonra kravatını değiştirdi. Bayburtluların kendisine el örmesi bir kravat hediye ettiğini ve milletvekili kaydını yaptırırken bu kravatı takacağına söz verdiğini belirten Şükür, tutamayacağı sözler vermediğini belirterek, kendi kravatını çıkarıp hediye edilen kravatı taktı. 
 
Şükür, kaydını yaptırdığını belirterek, "İnşallah hepimiz için, milletimiz için hayırlı olur. Bu yüce meclisin çatısı altında olmaktan büyük heyecan ve gurur duyuyorum. Üzerime aldığım sorumluluk tabii ki büyük. Ben ve bütün milletvekilleri ülkemiz için elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışacağız. Makul, mantıklı, buradaki üsluba da dikkat ederek Geçen dönemin meclis veda konuşmalarını izlerken, açıkçası çok sevecen, çok esprili, çok gülen bir meclis görmüştüm. Umarım onun devamı olur. Her ne kadar bugün gündeme baktığımızda farklı şeyler yaşansa da, ben her şeyin güzel olacağını düşünüyorum. Böyle diliyorum, umarım bizim de bu sürece katkımız olur" dedi. 
 
Sporla ilgilenmeye devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Şükür, "Spor vazgeçilmez bir tutku benim için. Sadece oynarken değil, futbolu bıraktıktan sonra da amatör olarak sporun içindeyim. İnşallah gençlerimize olumlu örnek olmaya, olumlu modeller ortaya çıkarmaya çalışacağım. Türkiye'nin sporda çok ileriye gitmesini istiyorum. Zaten büyük atılımlar var, inşallah bunları ekip olarak artırma noktasında hevesimiz, idealimiz 2023 vizyonuna uygun çok daha büyük başarılara her alanda büyük Türk milletini getirmek istiyoruz" diye konuştu. 
 
Bir basın mensubunun 'Spor Bakanlığı için işaret aldınız mı?' şeklindeki sorusuna ise Şükür, "Hayır, kesinlikle böyle bir işaret yok. Bunu daha önce de söyledim. Bir pazarlık yapmam söz konusu değil. Ben milletvekiliyim. Halkımız, milletimiz, bilhassa bölgemizdeki insanlar ve Türkiye'deki çok değerli milletimiz bana bu görevi verdi. Ben de onları temsilen bugün tuttuğum bu söz gibi, bundan sonra da yapabileceğim şeylerin sözünü vereceğim. İnşallah onları yerine getirmeye çalışacağım. Bu mecliste onların eli, kolu, dili olacağım. İnşallah bunu başarıyla gerçekleştiririm. Allah mahcup etmesin diyorum" cevap verdi. 
 
TBMM'nin milletvekillerinden oluşan bir futbol takımı olduğunun hatırlatılması üzerine Şükür, zaman zaman dışarıdan gelip bu takımla oynadığını hatırlattı. Şükür, "Ben bugün rozeti taktım ama yine de milletin vekiliydim. Bugün bu resmiyet kazandı. Meclis çatısı altına girdim. Buradaki meclis takımında da tabii ki ben de zaman zaman oynayacağım. Çeşitli engelli kardeşlerimizin organizasyonları içinde de bulundum bu çatı altında. Cumhuriyetin kuruluş yıldönümlerinde oynadım. Bundan sonra da devamlı burada olacağım için daha fazla maç yapacağım. Hem meclis gündemi hem de sportif gündem beni bir hayli yoracak diye düşünüyorum." 
 
Meclis takımında santrfor sıkıntısı olduğunu belirtilmesi üzerine de Şükür, "Zannetmiyorum; golcü çok fazla. Çünkü orada oynama hevesi herkeste var. Ama en iyi oynayan herhalde o mevkide olacaktır" dedi. 
 
Şükür'ün basının sorularını cevaplandırdıktan sonra, kendi kravatını yeniden taktığı görüldü.