Özgüç istifa kararını bağlı bulunduğu Başbakanlık Teftiş Kurulu kendisi hakkında soruşturma açınca aldı. Özgüç'ün istifa dilekçesini Başbakanlık Teftiş Kurulu'na iki hafta önce verdiği, Başbakanlık müsteşarlığının istifa talebini jet hızıyla kabul ettiği öğrenildi. Dilekçesinde istifa kararıyla ilgili her hangi bir sebep belirtmeyen Özgüç, istifa ederek özlük haklarından da vazgeçmiş oldu.

SORUŞTURMAYA DEVAM

Özgüç istifa etse de hakkında yürütülen soruşturma işlemi sonlandırılmayacak. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre Başbakanlık Teftiş Kurulu, Ahmet Eyup Özgüç ile ilgili soruşturmasını sürdürecek. Başbakanlık kaynakları Özgüç'ün hukuken geri dönme hakkı bulunduğunu, bu yüzden Başbakanlık Teftiş kurulu'nun, Özgüç'le ilgili soruşturmayı sonuca bağlamadan dosyayı kapatmayacağını belirtti. Soruşturma çerçevesinde Özgüç'ün mütevelli heyeti başkanlığını yaptığı Türk Gelecek Araştırmaları Vakfı'yla ilişkisi de mercek altına alındı. Özgüç Istanbul World Political Forum'un Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor.

ŞENTÜRK'ÜN TEKNESİNDE KAVGA

Başbakanlıktaki görevinden istifa eden Özgüç ile spiker Serra Karaçam, Mayıs ayında sanatçı Metin Şentürk'ün yatında yaşadıkları kavga nedeniyle kamuoyunun gündemine gelmişti. Özgüç Karaçam ile teknede tartışmış, Özgüç'ün aldığı alkolün etkisiyle daha da sinirlenerek evinde eşi ile eşinin halasını darp ettiği iddia edilmişti. Özgüç, mevcutlu olarak çıkarıldığı cumhuriyet savcılığınca ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ
Daha sonra başlatılan soruşturmayı tamamlayan cumhuriyet savcısı, Özgüç hakkında Karaçam'a hakaret ederek yaraladığı gerekçesiyle 7 yıla, Karaçam'ın 60 yaşındaki halası Neşe Han'a hakaret ederek ağır yaraladığı gerekçesiyle de 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı. Başbakan Tayyip Erdoğan, yaşanan bu gelişmenin ardından Başbakanlık müfettişi Ahmet Eyüp Özgüç hakkında soruşturma talimatı vermiş, Başbakanlık Teftiş Kurulu da bunun üzerine Özgüç'le ilgili soruşturma başlatmıştı.