SP il binasında konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan SP Gençlik Kolları İl Başkanı Barış Soyuçok, “Bilindiği üzere Saadet Partisi, iç ve dış bazı mihrakların etkisiyle bir süredir iç karışıklıklar yaşamaktaydı. Bu süreçte camiamıza hiç yakışmayan birçok gayri meşru vakalar yaşandı.
Biz partili gençler ise; ilgili süreç boyunca daima görevimizin şuuru ve davamıza bağlılığımız sayesinde hiçbir aşırılık ve isyankârlık içeren hareket ve tavırlar içerisinde olmadık. Yaşanılan tüm olaylar asla çalışma azmimizi yıkmaya, azaltmaya yetmedi, aksine davamıza bilinçli bağlılığımızı fevkalade artırdı. "Hakk"ı hakim kılmak", "Yeniden büyük Türkiye"yi tesis etmek" ve "Mağrufu yeryüzüne egemen kılmak" idealleriyle yaşadığımız, yoğurduğumuz bir ömrün dönüm noktasındayız. Gelinen noktada dün itibariyle Saygıdeğer E.Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş bizim de hazır bulunduğumuz bir basın açıklamasıyla gerekçelerini kamuoyuna arz ederek görevinden ve partisinden istifa etti ve bu sayede yeni bir oluşumun ilk adımı atılmış oldu” dedi.
Gelinen süreçte yaptıkları görüşmeler sonucu bir karar aldıklarını açıklayan Soyuçok, “Biz partili gençler olarak; biat ve itaatin davaya olması gerektiğine, mensubu bulunduğumuz davanın sancağının gelecek nesillere nakledilerek ilelebet payidar kalacağına, bu bayrak yarışının yegâne liderinin Numan Kurtulmuş olduğuna, liderimiz başkanlığında yürütülecek olan hareketin bir "gelenekten geleceğe köprü" vazifesi taşıyarak Milletimizin Milli Görüş"ün tek temsilcisi olacağına inanıyoruz…
Bu kutlu yolda Numan Kurtulmuş"un yanında tüm benliğimizle yürüyeceğimizi kamuoyuna beyan ediyor, bu sebeple mevcut parti görev ve üyeliklerimizden istifa ettiğimizi ve liderimiz başkanlığında başlatılan "Medeniyet Hareketi"nin kurucu mensubu olacağımızı ilan ediyoruz.
Bu vesileyle, medeniyetimiz yeniden ihyasını tesis edecek yeni hareketimizin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.