Saadet Partisi (SP) Aydın İl Başkanı Ömer Özmen; engelli insanların kendilerine yapılan hizmetleri en iyi şekilde bildiği ve değerlendirdiğini belirtti.
“Engelliler Haftası” nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan SP İl Başkanı Ömer Özmen, engellilerin bütün taleplerinin yıllardan beri tekrar edilmekte olduğunu söyledi. 54. Hükümet döneminde çıkarılan bazı kanunlarda engellilerin lehine yapmış olduğu düzenlemeler yapıldığını anımsatan Özmen, “Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı bugüne kadar engelliler için yapılan en somut ve en iyi hizmetlerdir. Maalesef hem yerel hem genel yönetimlerin, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarında ortaya çıkan zorluklar için aldığı tedbirler yeterli seviyede değildir. Saadet Partisi"nin bundan sonraki iktidarında, en önemli uğraş alanlarından birisi Türkiye"deki engelli vatandaşlarımızın hayatlarının kolaylaştırılması ve onların aktif üretken insanları haline getirilmesi olacaktır” dedi.
Yerel yönetimler tarafından engellerin yaşamını kolaylaştırıcı bir takım önlemler alınması gerektiğine işaret eden Özmen, “Bütün bu yapılması istenen hizmetlerin sekiz buçuk milyon engelliye sunulabilmesi için, insana gerçek insan hakkı veren bir zihniyetin, bir anlayışın, iktidar olması gerekir. Herkes biliyor ki engelli insanlar kadirşinastır, kendilerine yapılan hizmetleri en iyi şekilde bilir ve değerlendirir. Bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımızın "Engelliler Haftasını" en içten duygularla kutluyor, engelsiz bir dünya temenni ediyoruz” diye konuştu.