SP İl Divan Toplantısı"nda Aydın genelindeki tüm teşkilatların eksikleri değerlendirilirken; 2010 yılı Haziran ayı sonuna kadar yapılacak olan faaliyetler de tespit edildi. Mart ayı içerisinde “Ekonomi” konulu konferanslara başlanılması kararı alınan toplantıda, kongre zamanı gelmiş olan ilçe teşkilatlarında kongre çalışmaların devam ettiği bildirildi.
Toplantıda konuşan SP İl Başkanı Ömer Özmen, son dönemde yaşanan yargı tartışmalarına değinerek, “Bu tür krizlerden kurtulmanın yolu, bütün oligarşik adacıkları milletin egemenliğine açmaktır” dedi.
Yaşanan krizinden çıkış için SP Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş"un 6 maddelik bir teklif önerdiğini belirten Özmen, hükümetin başta sivil Anayasa olmak üzere demokratikleşme konusundaki adımlarını bir an önce atması gerektiğini savundu. Özmen, “Esas tartışmanın hukuk metinlerinin algılanması ve yorumlanmasındaki değişikliklerden kaynaklanmadığı kanaatindeyiz. Esasında bu tartışma, Türkiye"deki siyasal sistemin kendi içerisindeki önemli tartışmalarından birisidir. Taşıdığı potansiyel itibariyle de, bu tartışma alevlendirilerek sürdürüleceğe benziyor” diye konuştu.
Yaşanan krizi hukuki metinler yerine siyasi boyutu üzerinden konuşulması gerektiğini ifade eden Özmen, şunları söyledi: “Türkiye"deki siyasetin de bu noktaya odaklanması gerektiği kanaatindeyiz. Tartışmaları boşa vakit kaybetmekten ibaret görüyoruz. Bu tartışma, yargının siyasallaşmasını ortaya çıkardığı gibi, bundan daha çok köklü bir sorunu da daha ortaya çıkarmıştır. O da Türkiye"deki siyasal sistemin yapısıdır, anatomisidir” -iha