Açılışa SP Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, SP Didim İlçe Başkanı Şerif Ali Aytimur, SP Didim Belediye Başkan adayı Mehmet Peçen, SP belediye ve il genel meclis üyesi adayları, partiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan İlçe Başkanı Şerif Ali Aytimur, “Edirne"den Van"a kadar olan yurdumuzun en güzel yerinde var olan ilçemiz Didim Türkiye"nin bir mozaiğidir. Bu anlamda Didim bu zaman kadar ahbap-çavuş dayı-yeğen anlayışıyla yönetilmiştir. Biz Didim"i idare etmek için değil, hizmet vermek için buradayız. Bu nedenle 29 Mart sabahı herkesi SP"ye oy vermeye davet ediyorum. Didim"de iş, aş ve yeşil bir Didim için oylarını bekliyorum” dedi.
SP Didim Belediye Başkan Adayı Mehmet Peçen de, kimsenin kırmadan, incilmeden ve sağlıklı koşullarda bir seçimin geçmesi temennisinde bulunarak, “Ben diğer adaylar gibi yüksekokul okumadım ama tecrübelerimle Didim"i yönetmeye talibim. Ben 20 yıldır Didim"deyim. Dört ayrı belediye başkanı gördüm. Yaptıkları ortada siz de yapılanları görüyorsunuz. Biz Sadet Partisi olarak diğerlerinden bir farkımız olduğunu her zaman söylüyoruz ve bu farkında Didim"de ortaya konması için aday oldum” şeklinde konuştu.
SP Aydın İl Başkanı Özmen ise, 5 yılda bir halkın önüne sandık konduğuna işaret ederek, “Eğer halkımız bir önceki yönetimden memnun ise oyunu aynı kişiye verir. Değilse başkanı değiştirir. Siz bundan memnun musunuz? Artık Milli bir görüş bir belediyeyle tanışma zamanı gelmedi mi? Ülkemiz insanı Milli Görüşle tanıştığında nasıl hizmet aldığını biliyor. Bizim Belediyelerimizin olduğu yönetimlerde hakkaniyet ve adalet vardır. Bizler kimsenin yapmadığı uygulamadığı hizmetleri yaptık. Artık vatandaşımız Milli görüşü bekliyor. Bizde bu anlamda Belediye Başkan Adayımız Mehmet Peçen beyi sizlere hizmet vermesi için aday gösterdik. Sizlerinde desteğiyle İnşallah başta Aydın merkez olmak üzere Tüm Aydın"da halkımız Milli Görüşle tanışacak” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından İl Başkanı Ömer Özmen; Belediye Başkan Adayı Mehmet Peçen, il genel ve belediye meclis üyesi adayları birlikte fotoğraf çektirdi. Törende daha sonra davul zurna ve halaylar eşliğinde seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.