AYDINPOST HABER SERVİSİ- Tartışmalar TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu'nun, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı 'baskı' yapmakla suçlaması ve 'yürütmenin yasama üzerindeki baskısı' iddialarından sonra başladı.

MHP Milletvekili Osman Durmuş'un, Başbakan Erdoğan'a yönelik sözleri Meclis'te yumruklaşmaya neden oldu. Durmuş, AK Partili İl Genel Meclis Üyesi ve eski il başkanı İsmail Hakkı Eser'in "Erdoğan ikinci peygamberdir" sözlerini söylediğini hatırlatması üzerine kavga çıktı.
İşte Meclis'te yaşanan o söz düellosu;

MHP Milletvekili Osman Durmuş: İnternet sitesine girerseniz il başkanınız, eski il başkanınız şu anda il genel meclisi üyeniz, İsmail Hakkı Eser'in 14 Kasım 2008'de yaptığı konuşmada Başbakana bağlılığını belirttikten sonra "bizim için adeta ikinci peygamberdir" sözünü kullanmıştır.
Bunun sesli kayıtları da var. Ben isterdim ki peygamber gibi anılmak bir hakaret olarak düşünülmemeli, millette müslümanlara ben peygamber değildim demesini beklekdik.

"DIŞARIDA BAŞÖRTÜLÜ BURADA AÇIK"

Sayın Grup Başkanvekiliniz Antalya Milletvekiliniz Nesrin Hanımefendi'ninkendi gönlüyle Meclis'te başı açık oturmasını kınarken, şurada oturanların bir çoğunun bir çok hanımefendinin dışarıda başı kapalı burada başı açıkken yalanı siz konuşuyorsunuz. Tek tek fotoğraflandırır gösteririm. İstismara gelince varsınız, iftiraya gelince varsınız dışarıda başınızı örtersiniz burada açarsınız başkasının iffetinden bahsedersiniz. Ayıptır size ayıptır, utanın utanın.

"SİZ KANUN KAÇAĞISINIZ"

Sayın Milletvekili alemi sersem sadece kendinizi akıllı görmeyin. YÖK Kanunu'nun EK 10 maddesinin değiştirilmesi için şeref ve namus kabul eden imzayı MHP Grup Başkanvekilleriyle birlikte attınız mı atmadınız mı? Neden çıkarmadınız YÖK ile ilgili kanunu? Siz korkaksınız, siz kaçaksınız, siz kanun kaçağısınız, Anayasa kaçağısınız. Biz hak bildiğimiz, doğru bildiğimiz yola tek başına da kalsak mücadaleden kalmayız. Ne uluslararası sermayeye arkamızı dayarız. Ne de kız kardeşimin, bacımın eşimin başörtüsünün örtüsünü başkasına tartıştırırız.

ERDOĞAN KÜRSÜDEN KÜKREDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Bu tür iftiraya yönelik bir söz için burada bulunmak istemezdim. Herşeyden önce arkadaşımız peygamberlik zincirinin bittiğini bilmiyor. Son peygamberin, peygamberimizle beraber son bulduğunu bilmiyor. Ve secaat arzederken bunu bilmiyor. Önce izan sahibi olacaksın.

"BENİM PARTİMDE BARINAMAZ"

Bir tarafa internet sitelerinde nelerin dolaştığını, ne tür belden aşağı vurmaların olduğunu çok iyi biliyoruz. Benim partimde bu şekilde bir yakıştırmayı yapan barınamaz. Bakın lütfen otur yerine, otur yerine. Barınamaz bu bir. İki, iki... Önce susmayı öğren, dinlemeyi öğren kaldı ki benimle ilgili bu tür yakıştırmayı yapan siz. Benimle ilgili...

TBMM Başkanvekili Gürdal Mumcu: Sayın milletvekilleri lütfen!Dinleyiniz ondan sonra.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Bu tür yakıştırmayı yapan siz, ayrıca eşime laf atamassın bu edepsizlikliktir, izansızlıktır, ahlaksızdır...

TBMM Başkanvekili Gürdal Mumcu: Sayın Vural, Sayın Durmuş lütfen!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Sen başörtülüler üzerinden oy toplamak isteyeceksin eşimin başörtüsü sebebiyle.

TBMM Başkanvekili Gürdal Mumcu: Lütfen sakin olunuz ve yerinize oturunuz Sayın Milletvekilleri. Sayın Erdoğan konuşmasını bitirsin lütfen.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Eşimin başörtüsü nedeniyle GATA'ya sokmayanları müdafa edecek kadarda izansınsın, izansınsın. Ondan sonra da başörtülüleri konuşacaksın hadi oradan.

TBMM Başkanvekili Gürdal Mumcu: Sayın Milletvekilleri oturuma 10 dakika ara veriyorum.

AKP'LİLER MHP SIRALARINA YÜRÜDÜ

Oturum kapatıldıktan sonra da Ak Parti'li milletvekilleri MHP'lilerin üzerine yürüdü. Yumruk yumruğa kavga edildi. Grup başkanvekillerinin araya girmesine rağmen kavga devam etti.

Yumruklu kavga ile ilgili MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yarın bir basın toplantısı düzenleyecek ve içeride yaşananları anlatacak. Kavga görüntülerinin içinde yer alan Vural, "Erdoğan milletvekillerini bize saldırttı" dedi.