Kadro bekleyen sözleşmelilere kendilerine gelen müjdeyle sevindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sözleşmeli personelin dört gözle beklediği çalışmayı tamamladıklarını açıklamıştı. Şimdi iş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onay vermesine kaldı. Yani son söz Başbakan Erdoğan'ın.

Daha önce 200 bine yakın memur ve 127 bin işçiyi kadrolu yaptıklarını anlatan Çelik, "Şimdi 151 bin sözleşmeli için bir rapor hazırladık. Bunların içinde 17 bin 800 belediye çalışanı ve 800 kadar TRT çalışanı da var. Başbakanımız onayladığı zaman bunlar da kadroya geçecek" şeklinde konuştu.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, işçiler, memurlar ile ilgili kanun, emekliler ile ilgili intibak yasası ve taşeron işçilere yönelik çalışmaların TBMM'ye gönderildiğinin altını çizdi. Bakan Çelik, şunları kaydetti: "Komisyonlarda konuşulup Cumhurbaşkanı'na sunulması gerekiyor ki, onaylansın. 'Salı günü danışma önerilerini konuşalım ve bitirelim' diyoruz. Ama muhalefetin bakış açısı; Salı, Çarşamba ve Perşembe de kavga edelim oluyor."

bugün