İhaleyi alan yüklenici firma tarafından Nisan ayında inşaat çalışmalarına başlanan ve normal şartlarda 180 günde bitmiş olarak teslimi yapılması gereken binanın, Ekim ayında teslim edilmesi gerekiyordu. Ancak beklendiği gibi olmadı.

Yenikent Mahalle Muhtarı Mehmet Dikici yaptığı açıklamada, yapılan ihale ile sağlık ocağı binası yapım işini alan yüklenici firmanın inşaatı ihale şartnamesinde yer alan 180 günlük sürede tamamlayamaması üzerine sözleşmenin fesih edildiğini belirtti. Yüklenici firmanın ekonomik kriz nedeni ile inşaatı tamamlayamadığını belirttiğini ifade eden Yenikent Mahalle Muhtarı Mehmet Dikici; “Sağlık Ocağımızın normal şartlarda bundan 2-2.5 ay önce teslim edilmesi gerekiyordu. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı olmadı. Yapım işi ikinci kez ihaleye çıkarıldı. Yeni firma ile yaptığımız görüşmelere göre inşaatın bir aylık daha işi var. Sanırım iki ay daha böyle geçer yani 4-4.5 ay gecikmeli de olsa Yenikent Sağlık Ocağımıza kavuşacağız” dedi.

Sağlık Ocağı"nda görev yapacak personel ile ilgili çalışmalarında da yapıldığını belirten Muhtar Mehmet Dikici, Sağlık Ocağı"nda 3 doktor, 3 ebe-hemşirenin görev yapmasını beklediklerini söyledi./iha