Finike'nin Salur Köyü yakınlarında Tocak Dağı'nda makilik ve kızılçam ormanlarının bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle dün saat 21.30 sıralarında orman yangını çıktı. Arazinin sarp olması nedeniyle ancak saat 23.00 sıralarında müdahale edilmeye başlanan yangına, söndürme helikopterleri için yapılan mevsimlik sözleşmenin süresi dolduğu için havadan müdahale edilemiyor. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin bu sabah saatlerinde 2 hektarlık alan yanmışken büyüme eğilimi olmadığını söylediği yangın öğleden sonra 15 hektarlık alanı etkiledi.

MÜDAHALEDE GÜÇLÜK

Finike Orman İşletmesi Müdürü Hasan Ali Bulut, yangının çok sarp bir bölgede olması nedeniyle müdahalenin zorlukla yapılabildiğini belirterek, "Orman işçileri yangın bölgesine 44.5 kilometrelik yolu yürüyerek gidiyor. Yangın aracının girebileceği yol yok" dedi.

Yangına orman işçileri ile civar köylerden 130 kişi motorlu testere, tırmık, balta, nacak, kazma ve kürekle güvenlik şeritleri açarak müdahale etmeye çalışıyor

Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan da yangın bölgesine gelerek, Akçaalan Köyü'ndeki yüksek bir tepeden söndürme çalışmalarını izledi ve yetkililerden bilgi aldı.
DHA