Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya"da yaptığı, “Hükümetimizle kavga eden, zıtlaşan yerel yönetimler her projelerini Ankara"dan geçiremiyor. O nedenle halkıyla, hükümetiyle, devletiyle barışık mahalli yöneticiler işbaşında olursa, bizim sorunlarımız daha çok çözülür” açıklamasının maksadını aşan, yanlış sözler olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de Şahin"in Antalya"da sarfettiği sözlere katılmadığını söyledi.

Heyecan anında
TBMM Genel Kurulu"nda dün muhalefet milletvekilleri, Şahin"in seçmenin iradesini yönlendirecek sözlerini eleştirdi. Bunun üzerine ilk olarak kürsüye gelen Çelik, “Sayın Adalet Bakanı siyasette tecrübeli bir arkadaşımızdır. Söz üstadıdır. Ben olsam öyle söylemezdim. Onun söylediğine katılmıyorum” dedi.
Eleştirilerin sürmesi üzerine kürsüye gelen Şahin ise Antalya"daki sözlerinden geri adım attı. Siyasetçilerin ağzından zaman zaman maksadını aşan ifadeler çıkabildiğini kaydeden Şahin, “Bunu da kabul ediyorum. Ancak o sözleri, "illa bizim partili olan belediyelere oy verin, bizim partili olmayan belediyelere oy vermezseniz yardım etmeyiz" mantığıyla söylemiş değilim. O heyecan anında ağzımdan çıkan bir iki kelime bu anlama gelebilecek yoruma müsaitse, maksadımı aştığımı ifade ediyorum” dedi.

Atalay yanıtlamadı
İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise dün katıldığı törende Şahin"in sözleriyle ilgili soruları yanıtlamadı. Atalay “Belediye ve il özel idareleri arasında hiçbir ayrım yapılmadı” demekle yetindi.


MİLLİYET