TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile ilgili gensoru görüşmeleri sırasında MHP milletvekilleri Meclis'i gerdi. MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş'un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi ile ilgi sarf ettiği sözler kavgaya neden oldu. Sözlü atışmalar sırasında Durmuş'a 'terbiyesiz adam' diyen Akdağ, Durmuş'un 'Terbiyesiz babandır' demesi üzerine gözlüklerini çıkararak MHP'li vekilin üzerine yürüdü. Akdağ, olay anını anlatırken, "Osman Durmuş'un çirkinlik numunesi sözleri beni çok rahatsız etti. Yaptığı terbiyesizlik konusunda kendisini ikaz ettiğimde 'terbiysiz babandır' diye cevap verince kendimi tutamadım" diye konuştu.

DURMUŞ SAHNEYE ÇIKTI

Gensoru görüşmeleri sırasında MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, konuşmasının sonunda Başbakan Erdoğan için "Peygamber olarak anılan" sözleri kavganın fitilini ateşledi. Durmuş, şöyle konuştu: "Hele beyaz gömlekli doktorlar yok mu? Nejat Uygur'u ziyaret etmek isteyen hanımefendiye "Gülhane'ye gelmeyin." demişler. Sizi beyaz gömlekliler sizi! Üç beş kuruşu görünce kendinizi ne sanıyorsunuz? Peygamber olarak anılan bir Başbakanın eşini nasıl kabul etmezsiniz? Üç beş kuruş paranıza mı güveniyorsunuz? Sizin muayenehanelerinizi kapatsın da bir görün."

YUMRUKLAR KONUŞTU

Durmuş'un bu sözleri üzerine Genel Kurul karıştı. Milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürürken, yumruklaşmalar yaşandı. Çıkan arbede sırasında Meclis İdare Amiri Orhan Erdem'un burnu ile parmağı kırıldı. Sözlü sataşmalar sırasında Osman Durmuş'un Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a 'Terbiyesiz babandır' demesi üzerine ise Akdağ, "Gel ulan buraya" diyerek Durmuş'un üzerine yürüdü.

KAFASINI KIRIN YOKSA BEN YAPARIM

Provokasyona imza atan MHP'li Osman Durmuş'un siyasi geçmişi skandallarla dolu. Kendi partisinde muhalif isme 'kırın kafasını' emrini veren Durmuş, sürekli ürettiği komplolarla gündemde kalmaya çalıştı. Eski Sağlık Bakanı MHP Kırıkkale milletvekili Osman Durmuş, partisinin Kırıkkale il başkanlığı kongresinde muhalif üye Lütfü Bulanık'ı teşkilata hedef gösterdi. Durmuş, fitne yaydığını iddia ettiği bir muhalif Bulanık için "Buradan teşkilatıma söylüyorum, bir daha böyle bir şey olursa bunun kafasını kırın, kıramıyorsanız bana haber verin" dedi.


Kamuoyuna bir özür borcu var

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM'de yumruklaşmaya varan tartışmanın sebebinin MHP'li Osman Durmuş'un Peygamber ismi ve dinen önemli başka bir konuyu bir araya getirerek yaptığı alaycı konuşma olduğunu söyledi. Akdağ, Durmuş ve MHP'nin halkın dini duygularını rencide eden sözlerinden dolayı kamuoyundan özür dilemesi gerektiğini belirtti. Akdağ, "Sayın Osman Durmuş'un ifadeleri ağza alınmayacak, çirkinlik numunesi olarak tarihe mal olacak ifadedir. Bu beyanın sahibi veya bu beyanlara çanak tutanlar bu beyanlardan sadece AK Partililerin rahatsız olduğunu mu zannediyorlar? Bütün halk, millet burda ileri derecede rahatsız olmuş durumdadır. Bunun mutlaka düzeltilmesi gerekir." şeklinde konuştu.


MHP'li vekil kafa attı Erdem'in burnu kırıldı

Genel Kurul'da AK Parti ile MHP'li milletvekilleri arasında çıkan arbede sırasında, olayları yatıştırmak isteyen AK Parti'li Meclis İdare Amiri Orhan Erdem'in burnu ve parmağı kırıldı. MHP'li bir milletvekilinin kafa atması ile ağır yara alan Erdem, dün hastanede tedavi altına alındı. Parmağına ve burnuna müdahale edilen erdem, daha sonra istirahate çekildi. Erdem'e kafa atan kişinin MHP İstanbul Milletvekili Durmuşali Toprak olduğu ileri sürüldü. Aynı kavgada bayılan Bursa Milletvekili Ali Koyuncu ise dün akşama doğru Güven Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi.


Gerilimler Meclis'e yaramadı

TBMM'de önceki akşam yaşanan kavgaya benzer bundan önce de olaylar yaşandı. Ancak bu kavgalar Meclis'e zarar verdi. 2001 yılında Genel Kurul'da çıkan kavgada MHP Milletvekili Cahit Tekelioğlu, DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanoğlu yumruklamış ve Şıhanlıoğlu bu kavgada ölmüştü. 29 Mart 1989 tarihinde de Meclis kulisinde çıkan kavgada ANAP Siirt Milletvekili İdris Arıkan DYP Siirt Milletvekili Abdulrezzak Ceylan'ı silahla vurarak öldürmüştü.


Eser: Hatalıyım ama MHP'nin hatası çok daha büyük

Başbakan Erdoğan için yaptığı "peygamber" benzetmesi Meclis'te kavgaya neden olan AK Parti'li İsmail Hakkı Eser, partisinden istifa etti. 'Teşbihte bir hata vardır, bunu savunmuyoruz' diyen Eser, 'Maksadını aşan sözler sarf edilmiştir. Bunları itikadi anlamında söylememiz asla söz konusu değildir. Benim dünya görüşüme de terstir ve bunun yanlış olduğunu da en iyi bilenlerden olduğumu ifade ediyorum ama bir sürçülisan olmuştur. Sadece cımbızla alınarak CD'nin belli yerlerini Türkiye kamuoyuna gösterilmesi fevkalade yanlıştır. Bu hiç de etik değildir. Bu anlamda bu olayı gerçekleştiren MHP'li milletvekillerini de kınıyorum.

Sayın Başbakanımızın çağrısını bir emir telakki olarak görüyorum. Bunun gereği olarak da AK Parti'den istifa ediyorum' diye konuştu.