Van'daki depremin ardından yaralar sarılmaya çalışılırken, Kimse Yok mu Derneği öncülüğünde AK Parti Milletvekili Hakan Şükür ile Nuray Hafiftaş, Ahmet Yenilmez'in de aralarında bulunduğu sanatçılar, depremzeleri ziyaret etti. Kurulan sosyal yaşam çadırında ünlüler çocuklara hediyeler dağıtıp harçlık verdi. Ancak yüzünü boyayan bazı çocukların yüzündeki depremin büyüklüğü olan 7.2 ibaresinin yazılması dikkat çekti.
 
Kazım Karabekir Caddesi üzerinde kurulu çadırdaki oyun parkında bir araya gelen çocuklar gönüllerince oyun oynayıp deprem psikolojilerini üzerlerinden atmaya çalıştı. Kimi salıncaklara binerken, kimisi kaykayda kaydı. Birçok çocuk yüzünü boyayarak farklı simalara bürünürken, çocukların sevinçleri yüzlerine yansıdı.
 
ÇOCUKLARIN YÜZÜNE 7.2 YAZILDI
 
Çocukların üzerindeki psikolojiyi atlatmaları için yapılan etkinliklerde bazı çocukların yüzlerinden depremin izi ve korkusu hala silinmedi. Farklı yüzlere bürünmeye çalışan çocukların bazılarının yüzüne 7.2 Van yazısı yazıldı. Deprem korkusunu üzerlerinden atmaya çalışan çocukların yüzlerine böyle bir yazı yazılması dikkat çekerken, depremin izlerinin silinmediği görüldü. Eğlenceye doyan çocuklara da ünlüler beraberlerinde getirdikleri hediyeleri ve içinde 20'şer TL bulunan para keseleri dağıtıdı. AK Parti Milletvekili Hakan Şükür ise çocuklara özellikle top dağıttı.
 
DHA