Röportaj: Sebla KOÇAN Fotoğraflar: Nihat ODABAŞI

Murat Boz, dergilere verdiği erotik pozlarla ilgili " Bir pop idolü olarak bunu yapmam gerekiyordu." dedi.


Murat Boz, Billboard"a ilginç açıklamalarda bulundu. Genç şarkıcı, dergilere verdiği erotik pozlar için "Evet, soyundum. Ama bu, bu işin içinde var. Bir pop idolü olarak bunu yapmam gerekiyordu" dedi.

Önce "Aşkı Bulamam Ben" adlı bir single yaptınız, sonrasında ise ilk albüm "Maksimum" geldi. Ancak "Maksimum", tarzınız konusunda net bir fikir vermiyor?

- Başlarda daha pop rock"a yakın bir tarzla çıkma fikrim vardı. Aslında böyle bir deneme de yapmıştık Ozan Çolakoğlu"yla. Ama sonrasında kendimi sınırlamak istemedim. Müzik hislerle yapılır. Ben de hislerime inandım. Ve iddia ediyorum ki, bu albüm herhangi bir albüm değil. Bundan bir 10-20 sene sonra da dinlenecek bir albüm yaptım.

Siz de Facebook ünlülerinden misiniz?

- Hayır, ben kullanmıyorum. Benim adımı gördüğünüz hesapların hepsi "fake" (sahte). Bu tarz şeylerle uğraşamıyorum ama benim yerime dinleyicilerime cevap veren, benmişim gibi yapan ruh hastaları var. Kendim girsem olmaz çünkü insanlar fazla istekliler. Tabii ki herkes tanışmak istiyor ama bir yerden sonra "Sen ne kadar kendini beğenmiş birisin, cevap bile vermiyorsun"a geliyor mesele.

Yoğun ilgiden kaçar mısınız?

- Herkesin bir kaygısı vardır bu konuda. Ama "Bunaldım, bir yurt dışına çıkayım" demenin de biraz abartı olduğunu düşünüyorum. Kimse kimseyi öldürmüyor, Ben Nişantaşı"nda gezebiliyorum mesela. Taksim"de de şapka takıp gezebiliyorum. Tanırlarsa da "merhaba" der geçersin. O süper meşhurluk eskidendi.


Şöhret sizi hiç mi korkutmuyor?

- Ben kendimden değil, etrafımdan korkuyorum. İnsanlar şöhreti yakalamış kişilerin değiştiklerini düşünürler. Annem bile farklı davranıyor. "Anne" diyorum, "Ben senin her zamanki oğlun Murat"ım, bana böyle davranmana gerek yok!" Ben neyin ne olduğunu bilen bir adamım. Önümü görebiliyorum. Asla çok havalarda uçmam.

Size sürekli "Tarkan"ın veliahtı" diyorlar. Ama siz daha çok Justin Timberlake gibisiniz.

- Bu söylemi sevmiyorum. Justin konusunda da "Onu beğenmiyorum" diyen yanlış yapar! Anormal yetenekli bir herif. Sesi, görüntüsü, dansı.. Her şeyi çok başarılı. Pop dünyasını şekillendiriyor. Ne yapıyorsa herkes onun peşinden gidiyor.

Sizce Türkiye"den de dünyaca ünlü bir Justin Timberlake çıkar mı?

- Çıkar ama yurtdışında yaşamalı, o mantıkla çalışmalı. İngiliz vatandaşı bir Türk mesela. Bu nedenle de dünyaya açılmak konusunda çok şey söylenmemeli diye düşünüyorum. Herkes "Ben İngilizce albüm yapıyorum" diyor. Burada endüstri polemik yaratmaktan tıkanmış vaziyette. Çünkü işin kuralı böyle. Buna alışmış milletin buna alışmış popstarı da dışarıda İngilizce albüm yapmaya kalkarsa elbette çuvallar. Kabul etsek de etmesek de. Tarkan"ı gördük. Onun için belki "çuvalladı" diyemeyiz ama farklı bir mantık var, bunu kabul etmek lazım.

Aynaya baktığınızda kendinizi beğenir misiniz?

- İnsanlar beni yakışıklı buluyor ama ben kendimi beğenmem. Yakışıklı olduğumu da hiç iddia etmedim. Erkekler beni pek sevmiyor ama ben zaten o iddiayla çıkan biri değilim. Pop müzik biraz da arz-talep meselesi. Evet, soyundum da. Ama bu, bu işin içinde var. Bir pop idolü olarak bunu yapmam gerekiyordu.

Dürüst davranıyorsunuz. "İstemedim, beni soydular" diyebilirdiniz...

- Hayır, ben istedim, ben yaptım. Benim kendime bakmam gerekiyor. Yediğime içtiğime dikkat eden, spor yapan bir adamım. İşimin gereği bu. Siz muhasebeci olursanız, matematiği iyi bilmelisiniz. Bunun gibi.

Elvis"i dinlerken ürperdim

Murat Boz, Elvis Presley"e hayranlığını şu sözlerle anlattı: "Geçenlerde Almanya"dayken, Elvis Presley"in hayatını anlatan bir belgesel seyrettim. "You"re Always on My Mind"ı canlı söylüyordu. İliklerime kadar ürperdim. Teknoloji o kadar işin içine girdi ki, galiba biraz samimiyetimizi kaybettik. Bu benim albümümde de var. Her şey orijinal olunca bir başkaymış. Günahıyla sevabıyla, canlı çalıyor adam. İnanılmaz bir sound çıkıyor."