CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda önce Parti Meclisi (PM) üyelikleri seçimine yaptığı itiraz Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nca reddedilen Çetin Soysal kararı bir üst makam olan İl Seçim Kurulu'na taşımayacak.

Soysal'ın avukatları Ünal Demirtaş ve Mehtap Cabak yaptıkları yazılı açıklamada, kurultayda PM seçimlerinin ardından sandık başında alınan oy sayıları ile daha sonra Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nca ''bilgisayar hatası'' gerekçe gösterilerek yeniden açıklanan oy sayıları arasında, seçim sonucuna etkili olacak şekilde ciddi oy farkı olduğunu belirtiler. Seçim üzerinde oluşan şüphenin ve spekülasyonların giderilmesi için Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na yaptıkları, ''müvekkilin ve diğer adayların oylarının, usulüne uygun olarak yeniden sayılması ve geçersiz sayılan oy pusulalarının yeniden incelenmesi ve sonucuna göre birleştirme tutanağı düzenlenerek sıralama yapılması'' taleplerinin reddedildiğini ifade eden Demirtaş ve Cabak, ilçe seçim kuruluna yapılan itirazlarının da kurultay sürecini yürütmeyen bir başka yargıç tarafından incelendiğini savundular.

Demirtaş ve Cabak açıklamalarında şunları kaydetti:

''Çetin Soysal seçim esnasında CHP delegelerince daha üst sıralarda parti meclisine seçildiğini bilmektedir. Müvekkil, bundan sonraki süreçte kişilere gönül koymakta, ancak partimize gönül koymamaktadır. Bütün bu yaşanan süreci CHP kamuoyunun vicdanına bırakmaktadır. Bu sebeplerle müvekkil, Çankaya İlçe Seçim Kurulu Kararını, Ankara İl Seçim Kuruluna veya yargıya taşımayacaktır.

Soysal, CHP'nin başarısı ve iktidara gelmesi için geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bütün gücü ile çalışmaya ve mücadele etmeye devam edecektir.''