Ünlü şarkıcı Safiye Soyman'ın kızı Ümran Erler'e 3 yıl boyunca e-mail ve sosyal paylaşım siteleri yoluyla taciz ve hakaret ettiği iddia edilen şüpheli, Ümran Erler'in yakın arkadaşı ve komşusu çıktı.

Polisin mesajların geldiği bilgisayarın IP numarasından ulaştığı F.N.K. ise ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Ünlü şarkıcı ve kızı, geçtiğimiz mart ayında İstanbul Emniyeti Asayiş Şubesi Bilişim Suçları Bürosu’na gelerek şikayetçi olmuştu. Safiye Soyman ve kızı Ümran Erler şikayetlerinde cep telefonundan, e-mail, facebook ve twitter sosyal paylaşım sitelerinden kendilerini taciz eden kişinin bulunmasını istemişti.

Bilişim Suçları Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis, büyük bölümü Ümran Erler’i taciz eden mesajların geldiği IP adresini tespit etti. Adres, Ümran Erler’in oturduğu evin yanındaki evde oturan, arkadaşına ait çıktı. F.N.K. ve kocası M.K., İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Gayrettepe’te bulunan binasına çağırılarak konuyla ilgili ifadeleri alındı.

İki kişi Ümran Erler’i tanıdıklarını ancak taciz ve haraket ettikleri iddalarını kabul etmediklerini söyledi. F.N.K. ile kocası M.K. ifadelerinin ardından, olayı takip eden Cumhuriyet savcısına teslim edildi. Öte yandan polise teşekkür etmek için kızı Ümran Erler ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen Safiye Soyman, "Kızımı Facebook’tan olsun, twitter’dan olsun, maillerle rahatsız eden kişi kızımın en yakın komşusu, aile dostu çıktı. Biz şoka girdik, sukût-u hayale uğradık. Kızımın en yakın arkadaşı, ailece evine girip çıkıyorlar onların bu olayın arkasından çıkması inanılır gibi değil. 3 yıl boyunca bizi ve başkalarını rahatsız eden bu kişileri yakalayan polislere teşekkür ediyorum" dedi. Safiye Soyman, şikayetçi olduğunu ve dava açtıklarını söyleyerek kızının komşusunun böyle bir şey yapmasına bir mana veremediğini söyledi.

Posta