Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, bir dizi ziyaret için Aydın'ın Nazilli ilçesine geldi. İlk olarak partisinin ilçe teşkilatına geçen Soylu, Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi ile Türkiye İşçi Emeklileri Derneği'ni de ziyaret etti.
DP Nazilli ilçe teşkilatında ilçe başkanı Mustafa Kozakoğlu ile bir araya gelen Soylu, partililere desteklerinden ve çalışmalarından ötürü teşekkür etti. İlçe teşkilatından Nazilli Ziraat Odası'na giderek Oda Başkanı Sabri Topuçar ve üyelerle sohbet eden Soylu, Türk çiftçisinin üzerinde bir kırağı olduğunu belirterek tarımdaki sıkıntıyı çözebilmek için bilinçli sivil toplum örgütlerine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Tarımın teknoloji ile beslenmesi gerektiğini anlatan Soylu, şöyle konuştu: "Tarımı
teknoloji ile beslemek zorundayız. Türk tarımı teknoloji ile ne kadar beslenebilirse, çeşitliliği ne kadar artırılabilirse çiftçinin girdi maliyetleri de o kadar düşer."
Ege pamuğunun da önemine değinen Soylu, Ege pamuğunun çok değerli olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Ege pamuğu dünyanın sayılı pamukları arasındadır. Bu pamuğa yön vererek ihtisas sahibi olduğumuz bu konu üzerinde zenginleşerek söz sahibi olmalıyız."
Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi'ni de ziyaret eden Soylu, burada esnafın sorunlarını dinledi. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Nazilli Temsilciliği'nde Dernek Başkanı Cahit Coşkun ile de görüşen Süleyman Soylu, başlattığı beyaz yürüyüşle sorunları çözmek için yola çıktıklarını belirtti.