Aydın İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, yaptığı yazılı açıklamayla 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılışının 100"üncü yıl dönümünü kutladı.
Toplum yaşanan olaylardan haberdar olabilmesi için medya kuruluşlarının önemli bir görevi üstlendiğini altını çizen Aydın İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, “Ulusal basının yanı sıra, yanı başımızda yaşanan olaylardan, olumlu yada olumsuz gelişmelerden bizleri anında haberdar eden, vatandaşla yönetim arasında köprü vazifesi gören yerel basının öneminin büyüktür. Özellikle Milli Mücadele döneminde büyük bir fedakarlık örneği sergileyerek, zamanın zor şartlarında bir iki sayfa da olsa gazete yayınlanmasını sağlayan yerel basınımız, halkın gelişmelerden haberdar olmasını ve Milli bütünlüğün korunmasını sağlayarak büyük başarı örneği sergilemiştir” dedi.
Basının güvenilirliği ve tarafsızlığının önemine değinen Söylevci “Doğru bilgilerle donatılmış, kendine güvenli ve daha çağdaş bir toplum için basının güvenirliliği ve tarafsızlığı ne kadar önemliyse, bunun sağlanabilmesi için basının görevini özgürce yapabilmesi de o kadar önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle basın mensuplarımızın, basın bayramını en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.