Merkez Seyhan ilçesi Gülpınar Mahallesi Obalar Caddesi'ndeki Ecvet Çeliktaş'ın kuyumcu dükkanına gelen, 20 yaşlarındaki silahlı ve maskeli soyguncu, altınları almak istedi.

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, yanında 10 yaşındaki oğlu da bulunan Çeliktaş, altınları çıkarmak için eğilir gibi yaparak, tezgahtaki demir çubuğu çıkartıp, aniden soyguncunun başına vurdu. Yaralanan ve zemine düşen soyguncu kaçmak istediği sırada, Çeliktaş tekrar çubukla sırtına vurdu. Bunun üzerine soyguncu, kuyumcu dükkanından kaçtı.

Çeliktaş, olayın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, işyerini kapatmak için toparlandığı sırada elinde tabanca olan soyguncunun gelip, silahı doğrulttuğunu ve altınları yanında getirdiği poşete doldurmasını istediğini belirterek, ''Sakin kaldım. Ateş edebilir diye çocuğumu yere eğdim. Ben de eğilip, sopayı çıkartarak, başına vurdum. Devrilince bir kez daha vurdum. Bunun üzerine kaçtı. Sonra polise haber verdim'' dedi.

Olay yeri inceleme ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını ve DNA analizi için, başından yaralanan soyguncunun zemine damlayan kanından örnekler aldı.

Yaya olarak kaçan şüphelinin arandığı öğrenildi.