ZANLIYA TUTUKLAMA

Kuşadası'nda banka şubesinde gerçekleşen soygun girişiminin zanlısı tutuklandı.
Kuşadası'nda bir banka şubesinde gerçekleşen soygun girişiminin zanlısı Serkan Sağlam, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İFADE VERMEMİŞTİ

Dün Kuşadası'ndaki bir banka şubesine çifte silahla soygun girişiminde bulunan ve yaklaşık 7 saat banka çalışanları ile birlikte içerideki müşterilerine rehin alan zanlı Serkan Sağlam'ın polise ifade vermediği öğrenildi.
Dün sabah başlattığı soygun girişiminden sonra yaklaşık 7 saat polise direnen ve Kuşadası'nda gergin dakikaların yaşanmasına neden olan zanlı Serkan Sağlam, dün akşam saatlerinde polis tarafından etkisiz hale getirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Sağlık kontrolü yapılan zanlının polise ifade vermediği, ancak olayla ilgili tahkikatın sürdürüldüğü bildirildi.
Kuşadası'nda dün akşam saatlerinde zanlının etkisiz hale getirilip gözaltına alınmasının ardandan, her şey normale döndü. Yaklaşık 8 saat trafiğe kapalı tutulan Atatürk Bulvarı trafiğe aççıldı. Çeşitli bankalara yaklaşık 20 bin TL civarında kredi kartı borcu olduğu ileri sürülen zanlının polise ifade vermediği ö?renildi.

OLAY NEYDİ?

Kuşadası İlçesi'nde, bir banka şubesi kar maskeli ve pompalı tüfekli bir kişi tarafından soyulmak istendi. Soyguncu, başına silah dayadığı güvenlik görevlisini rehin alıp, banka çalışanları ve müşterilerinin dışarı çıkmasına izin vermedi. Polis, banka çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kuşadası Atatürk Bulvarı'ndaki, bir banka şubesine bugün saat 10.30 sıralarında gelen maskeli soyguncu, pompalı tüfekle havaya bir el ateş edip, "Bu bir soygundur" diyerek, içeri girdi. Panikten yararlanan soyguncu, silahını başına dayadığı güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Kendisini "Çilekeş" olarak tanıtan soyguncu, içerdeki 3'ü müşteri, 12'si banka çalışanı toplam 15 kişinin dışarı çıkmasına izin vermeyerek, rehin aldı.

2 KADIN REHİNEYİ BIRAKTI
Polis, banka çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, polis otosundan “Taleplerinizi bildirin. Kimseye zarar verilsin istemiyoruz. Etrafınız sarıldı” diyerek, soyguncuyla irtibata geçmeye çalıştı. Anonslara cevap vermeyip, art arda 6 el havaya ateş eden soyguncu, yarım saat arayla fenalaşan iki kadın rehineyi serbest bıraktı.

BİR KİŞİ BANKAYA GİRDİ
Polisin kuşatma altına aldığı bankanın içine bir kişi saldırganla yüzyüze görüşmek için saat 14.45 sıralarında içeriye girdi. İçeriye pazarlık için girdiği sanılan kişinin polis olduğu belirtildi.

Bu arada silahlı kişinin daha önce serbest bıraktığı kadınların adının Neriman Çoban ve Ayla Yereyak olduğu, heyecan ve korkudan tansiyonlarının yükseldiği, durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, Emniyet Müdürü Kamil Çolak ve Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de olay yerine gelerek bilgi aldı.

ELLERİ KELEPÇELİ ÇIKANLAR VAR
Kuşadası´ndaki banka şubesi baskınında bir polisin içeriye girmesinden kısa süre sonra elleri kelepçeli 3 kişi dışarıya çıktı. Bu kişilerin bankada çalışan ve rehin tutulan personel olduğu öğrenildi.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Banka şubesine girerek içeridekileri rehin alan silahlı kişilerin serbest bıraktığı 2 rehinenin isimleri açıklandı.

Kuşadası Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Alaattin Sadık, silahlı kişilerin serbest bıraktığı 2 rehinenin, Neriman Çoban ve Ayla Yereyakın olduğunu bildirdi.

Sadık, hastanede “korku kaynaklı tansiyon şikayeti” teşhisi konulan Çoban ve Yereyakın'ın genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Diğer yandan, hastanedeki tedavileri tamamlanan Neriman Çoban ve Ayla Yereyakın, bilgilerine başvurulmak üzere Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İlk bırakılan kadın rehinenin ellerinin arkadan bağlı olduğu görüldü. Her iki rehine de ambulansla Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Rehineler ifadelerinde, saldırganın bir kişi olduğunu, kar maskesi taktığını ve kendisine "Çilekeş" dediğini söyledi. Halen bankada soyguncu 13 kişiyi rehin almış durumda.

Aydın Emniyet Müdürü Kamil Çolak, Kaymakam Mustafa Esen de olay yerine gelerek, konuyla ilgi bilgi aldı. Basın mensuplarının olay yerine yaklaşmasına izin verilmedi.

Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, “Başlangıçta iki kişi oldukları bilgisi gelmişti. Ancak, serbest bırakılan rehinelerin ifadelerinden soyguncunun bir kişi olduğu öğrenildi” dedi.

İZMİR" DEN ÖZEL EKİP
Silahlı saldırganla görüşmeleri özel eğitimli polislerin yürüttüğü öğrenildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü´nde görevle üç polis ve bir başkomiserin Kuşadası´na gelerek saldırganla görüşmeleri yürüttüğü bildirildi. Polislerin ``Müzakere'' konusunda özel eğitim aldıkları da bildirildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ BANKA ÖNÜNDE
Aydın Emniyet Müdürü Kamil Çolak, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek ve güvenlik şubesinde görevli bir polis, silahlı soyguncunun görevlileri rehin tuttuğu banka şubesinin önüne geldi.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Banka çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken saat 17:10 civarında bir grup polisin bankaya girdiği görüldü. Polislerin bankaya girmesinden kısa bir süre sonra şubeyi basan kişi polis tarafından etkisiz hale getirildi. Saat 10.30´da banka şubesini pompalı tüfekle basan saldırgan saat 17.10 sıralarında polis tarafından etkisiz hale getirilerek Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü.

Bu arada saldırganın Kuşadası Barlar Sokağı´nda takılan ve ``Sarı Atilla'' olarak bilinen kişi olduğu belirtildi. Sağlık görevlileri de kontrol amacıla banka şubesine girdi. Olay anında herhangi bir patlama veya silah sesi duyulmadı.