Bursa'da 4 gün önce 3 köyden yaklaşık 100 süt üreticisine ait 95 bin liralık ürün bedelini çeken kooperatif yöneticilerine banka çıkışı tuzak kurarak soyan biri kadın 8 Kolombiya ve Guatemala uyruklu şüpheli, İstanbul’da çaldıkları parayla yakalandı. Şüphelilerden birinin dikkat çekmemek için Fenerbahçe forması giymesi dikkat çekti. Mahkemeye çıkartılan şüphlilerden 3’ü tutuklandı.


erkez Osmangazi İlçesi Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki bir banka şubesine geçen hafta gelen, Sınırlı Sorumlu Mudanya Çayönü Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil Kaya ve Kooperatif İkinci Başkanı Abdullah Öz, Çayönü ile Yörükyenicesi ve Emirleryenicesi Köylerindeki kooperatif üyelerinin ürün bedeli olan 95 bin lirayı çekti. 
 
Kooperatif yöneticilerini takibe alan kimliği belirlenemeyen soyguncular, Kaya ve Öz’ün park ettikleri 16 HA 994 plakalı hafif ticari aracın arka sağ tekerleğini keserek patlattı. Aldıkları para ile bankadan ayrılan Abdullah Öz ve Halil Kaya, Haşim İşcan Caddesi Şehreküstü lambalarında vatandaşların uyarısıyla tekerleğin patlak olduğunu fark edince, lastiği değiştirmek için araçtan indi. Bu sırada Halil Kaya, aracın arkasındaki gübre torbalarını indirirken, çantayı direksiyon yanına bırakan Abdullah Öz arkadaşının yardımına geldi. Bu sırada araçlarının kapısının kapatıldığını fark eden yöneticiler, bir kişinin para dolu çantayı alıp kaçtığını gördü. Hırsızlık şokunu yaşayan Kaya ve Öz’ün yardımına koşan vatandaşlar, durumu 155 Polis İmdat Hattı’na bildirdi.