FATİH'te 2008 Kasım ayında gezintiye çıkan japon turist kafilesine saldıran kapkaçcılar çaldıkları çantayla kaçtı. Grup içindeki bir japon turistin kapkaçtan 60 saniye önce rastgele çektiği fotoğrafta, kapkaç yapan araba ve içindekiler net bir şekilde görünüyordu. Polis ekipleri, yaptıkları araştırma sonucunda önce “Hayalet” adı verilen çeteyi çökertti sonra da firarda olan fotoğraftaki kapkaçcı Fazlı K.'yı yakaladı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 2008 yılında Fatih ve çevresinde vatandaşların korkulu rüyası haline gelen ve bu yüzden kendi aralarında “Hayalet” diye adlandırdıkları 13 kişilik çeteyi 12 Aralık 2009 günü düzenlediği operasyonla çökertti. Adliyeye sevk edilen 12 zanlıdan 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında firari olarak aranan Fazlı K. (27) ise 28 Ocak 2010 günü Gaziosmanpaşa'da düzenlenen operasyonda yakalandı. Bir bekar evinde gözaltına alınan Fazlı K.'nın üzerinden bir tabanca çıktı. Fazlı K.'nın firarda olduğu 1.5 ayda içi sigara dolu kamyonun çalınması olayına karıştığı belirlendi.

Öte yandan “Hayalet” isimli çetenin çökertilmesine de en son yakalanan Fazlı K.'nın neden olduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre çete şu şekilde çökertildi. 2 Kasım 2008 günü sabah 06.00 sıralarında bir japon turist kafilesi Aksaray Vatan Caddesi'"nde bulunan Akgün Otel'den çıktı. Fotoğraf çekerek yürüyen japon kafilesine yaklaşan beyaz bir otomobil, bir kadının kolundaki çantayı alıp kaçtı. Çantası çalınması sırasında karşı koymak isteyen japon turist yerde sürüklenerek yaralandı. Turist kadın arkadaşlarının yardımıyla önce hastaneye oradan da karakola götürüldü. Emniyette ifade veren kadın, sabıkalılar dosyasına baktı ancak herhangi bir teşhiste bulunamadı.

Olaydan bir ay sonra japon kafilesinden bir kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne içinde fotoğraf bulunan bir zarf gönderdi. Fotoğrafta kapkaç olayına karışan araba ve içindekiler görünüyordu. Japon turist gönderdiği mektupta kapkaçtan bir dakika önce çevresinde rastgele çekim yaparken bu fotoğrafı çektiğini söyledi. Arkadaşlarına saldıran kişilerin kullandığı arabanın da bu araç olduğunu belirtti. Bunun üzerine fotoğrafı büyülterek inceleyen polis, arabada önde oturan kişinin kapkaç suçundan kayıtlı kişinin Fazlı K., olduğu anlaşıldı. Bu kişiyi teknik ve fiziki takibe alan ekipler, bir yıl sonra da 13 kişilik çeteyi tamamen çökertti.

Eyüp'te bir cinayetten arandığı belirtilen Fazlı K., emniyetteki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.