Didim Derneği"nin olağan genel kurulu yapıldı. Didim Belediye Düğün Salonu"nda yapılan kongreye Belediye Başkanı Mümin Kamacı,CHP"li Belediye Meclis Üyeleri, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar, DSP Didim İlçe Başkanı Taci Erbaş, Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği Başkanı Yusuf Doğan ve dernek üyeleri katıldı.
Kongrenin Divan Başkanlığını Deniz Atabay yaparken, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Dernek Başkanı Mehmet Soysalan Faaliyet ve çalışma raporları hakkında bilgiler verdi. Dernek Başkanı Soysalan derneklerin ilk olarak Didim Turizmi geliştirme ve koruma derneği olarak kurulduğunu,daha sonra Didim Turizm Derneğinin kurulmasının ardından isim değişikliğine gittiklerini söylerken “İlçemiz Didim"e farklı farklı yerlerden insanlar geldi ve birlikte şu anki Didim"i oluşturduk. Geçen zamanda burada yaşayanlar derneklerini kurarak, kendilerini bu şekilde ifade etmeye ve iletişim kurmaya çalıştılar. Bunların kurulmasında tabii ki de zarar yok ama hemşeri dernekleri bizi birbirimizden iletişim anlamında kopardığını düşünüyorum. Bu nedenle Didim Derneği"nin bu kurulan derneklerin bir üst çatısı olması konusunda fikirlerimiz var” dedi.
Soysalan Dernek olarak Didim"e bir şeyler vermeyi amaç edindiklerini söyledi. Kongrede yönetim ve denetim kurullarının raporları üyelerce ibraz edildi. Dilek temenni kısmında konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı Didim"in ekonomisinin yüzde 80"inin Turizm"e bağlı olduğunu kaydederek “Derneğimiz bu anlamda bizlere destek olmaktadır. Dernek üyesi olarak derneğin etkinliklerimizde daha aktif olmalarını istiyoruz. Biz de kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Ardından seçime geçildi. Tek Liste ile girilen seçimlerde yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Başkan Mehmet Soysalan Yönetim Kurulu; Murat Torun, Murat Mumcu, Ayhan Eker, Saime Çiftçi, Berrin Akış ve Hasan Bayrak… -iha