SOYAK, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle Halkalı"da geliştirdiği 2 bin 200 konutluk Soyak Park Aparts projesinin ilk iki etabını cuma günü satışa çıkarıyor.

400 milyon liralık satış gelirinin beklendiği projenin, gelirlerinin yüzde 26"sı Emlak Konut"a aktarılacak. Soyak Üst Yöneticisi (CEO) Emre Çamlıbel, yatırım için iyi bir dönem olduğunu belirterek, “Ön talep yaklaşık 25 bini buldu” dedi.

Metrekaresi 3 bin TL

İlk iki etabında bin 121 daire bulunan Soyak Park Aparts"ın metrekare fiyatının 3 bin lira olduğunu söyleyen Emre Çamlıbel, “Satışının bir kaç haftada tamamlanmasını öngörüyoruz. Daire fiyatları 100 bin liradan başlayıp, 400 bin liraya kadar çıkıyor. Bahçeli ve dubleks kent evlerinin fiyatları 250 bin ile 650 bin lira arasında. Bankaların konut kredi faizlerini düşürmüş olması konut alıcılarının ödeme şartlarını rahatlattı.

Şu anda bizim projelerimizde 120 ay vade için aylık yüzde 0.79 faiz sunuluyor. 2004 yılından beri bu derece iyi şartları hiç görmedim. Bizim 320 bin kişilik databankımız var. Bir projeye başlamadan önce anket yaparak beklentileri ölçüyoruz” dedi.

İstanbul"a döndü

Soyak Yapı Genel Müdürü Sertaç Kıyıcı da 3 yıldan sonra yeniden İstanbul"da proje lanse ettiklerini ifade ederek, Soyak"ın projenin ihalesini 5 ay önce aldığını hatırlattı. Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz ise projede taahhüt edilen payın yüzde 26 olduğunu söyledi. 100 milyon liranın üzerinde asgari şirket payı beklediklerini aktaran Demiröz, “Bu rakamın yüzde 35-40 artacağına inanıyoruz” dedi.

Yüzde 15-30 değerleniyor

SOYAK"IN bugüne kadar 50 bin aileyi ev sahibi yaptığını belirten Emre Çamlıbel, şu bilgileri verdi:

“TSKB Gayrimenkul Değerleme"nin Soyak projelerinin değer artışı ile ilgili raporuna göre, satışa çıktığı günden itibaren bugüne kadar Soyak Yenişehir yüzde bin 78, Olympiakent yüzde 143, Evreka yüzde 38, Mavişehir yüzde 55 değer kazandı. 10 yıllık süreci göz önünde bulundurursak projelerimiz yıllık ortalama yüzde 15 ile 30 arasında değer artışı yapmış. ”