CNNTURK'te Meral Okay ve Beyazıt Öztürk'ün sunduğu 'Nası Yani?' programında Beyaz, Düzyatan'a herkesin merak ettiği soruyu sormak istedi. Önce kendisinden izin alan Beyaz, kahkahalar arasında soruyu sormaya çalıştı. Bu durum hem stüdyodakileri hem de ekran başındakileri güldürdü.

Sorup sormamakta bir süre tereddüt eden Beyaz, daha sonra Engin Altan Düzyatan'ın anlayışlı tavrı üzerine "Ben senin ismi ilk duydum. Engin Altan Düzyatan deyince, böyle, yani... Sende ne çağrıştırdı önce sen kendi adını ilk duyunca sana ne oldu?" diye sordu.

Soyadından kendisinin de hayli muzdarip olduğu görülen Engin Altan Düzyatan, kahkahalar arasında "Ben hala alışamadım" diyerek şöyle devam etti: "Ciddiye alınmak istediğimde, birileriyle tanıştığımda şöyle diyorum 'Merhaba ben Engin Altan' (öksürür gibi bir ses çıkarıyor) Soyadımı söylemiyorum."

Düzyatan, "Soyadınız nedir Beyefendi" diye sorulduğunda da belli belirsiz ve hızlı bir şekilde 'Düzyatan' dediğini söyledi.

Engin Altan Düzyatan, daha sonra soyadının hikayesini anlattı. "Bu bize dededen bir yadigar" diyen Düzyatan, dedesinin köyün muhtarıyla küs olduğunu ve o dönemde de soyadı kanununun çıkarıldığını anlattı.

"Bizimkiler Yugoslavya'dan gelmiş, göçmenler. Sinirleri de sinirdir gerçekten, hani sinirlendikleri zaman hiç bir şeyi görmezler. Muhtar 'Gel kendine bir soyadı al' demiş. Dedem, 'Küsüm ben ona gitmem demiş. 'Yapma, soyunun adını alıyorsun' demişler, 'Ben gitmem onun ayağına' diyor ve gitmiyor" diyerek bu olay sonrasında muhtarın mecburen kendisinin ailesine soyadı verdiğini söyledi. Genç oyuncu, muhtarın "Düzyatan ya gelmedi nasılsa, bunlar düzyatıyor zaten" diyerek soyadlarını belirlediğini anlattı.