UEFA'da gruplara kalma mücadelesi veren Beşiktaş, HJK Helsinki karşısında rahat bir galibiyet aldı. Finlandiya'daki maçta siyah beyazlıların iki yeni transferi Guti ve Quarezma da birer gol attı.

Beşiktaş, İnönü'de 2-0 yendiği maçın rövanşında da rahat bir galibiyet aldı Maçın başlarında Quarezma'nın attığı nefis golle 1-0 öne geçen Beşiktaş, ikinci yarıda da Guti, Necip ve Holosko'nun ayağından bulduğu gollerle rakibini 4-0 yenerek UEFA Ligi'nde gruplara kalmayı başardı.


-HJK HELSİNKİ: 0 - BEŞİKTAŞ: 4

Stat: Sonera

Hakemler: Peter Rasmussen, Niels Hoeg, Lars Rix (Danimarka)

HJK Helsinki: Wallen, Sumusalo, Magnusson, Fowler, Scapini, Westo, Pelvas, Bah, Ojala, Mattia, Makeli

Beşiktaş: Cenk, Ekrem, Zapotocny, Ferrari, İsmail, Hilbert, Necip, Ernst, Guti, Quaresma, Bobo

Goller: Dk. 15 Quaresma, Dk. 67 Guti, Dk. 77 Necip, Dk.90 artı 1 Holosko (Beşiktaş)

Sarı Kart: Dk. 38 Fowler (HJK Helsinki)

HELSİNKİ (A.A) - 26.08.2010 - UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş ile Finlandiya'nın HJK Helsinki takımları arasında yapılan maçın ilk yarısını siyah-beyazlı takım, 1-0 önde kapadı.

İlk maçtaki 2-0'lık galibiyetin avantajıyla deplasman mücadelesine çıkan Beşiktaş, Guti, Ernst ve Necip üçlüsüyle orta sahanın hakimiyetini eline alıp rakibini önce durdurmayı ve ardından hücumda organize olmayı amaçladı. Erken bir gol atıp skor dezavantajını gidermeye çalışan HJK Helsinki karşısında siyah-beyazlı takım, ilk bölümlerde kontrollü olmaya çalıştı. Topu yere indirip pas organizasyonlarıyla hücuma kalkmaya çalışan Beşiktaş, 15. dakikada Quaresma'nın güzel golüyle öne geçti.

Galibiyet golüyle birlikte rakibinin direncini kıran siyah-beyazlı ekip, oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. İlk yarıda rakibine iki pozisyon veren, ancak kalesinde gol görmeyen Beşiktaş, kalan dakikalarda hücumda etkili olamadı ve Quaresma'nın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.