Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, medyanın eş seçiminde etkin rol almaya başladığını söyledi.

Devlet Bakanı Kavaf, Edirne'de başlayan ve Türkiye'deki aile sorunlarının ele alındığı 'Aile Çalıştayı' toplantısına katıldı. Çalıştayın açılışında konuşan Kavaf, eş seçiminin zamana ve toplumsal faktörlere bağlı olarak değişiklikler gösterdiğini anlattı.

Bilgi ve teknolojinin gelişimine bağlı olarak eş seçimi tarzının yeniden formüle edildiğini vurgulan Bakan Kavaf, "Evlilik kutsal bir müessesedir. Evliliği tesis etmek üzere insanları meşru zeminlerde bir araya getirmeyi, iyi niyetli bir yaklaşım olarak kabul etmek gerekir. Ancak bu bir araya getirme işini bir şov aracı haline getirme ve istismar etmek çok büyük sıkıntılar doğurabilir." dedi.

MEDYA AİLEYE KARŞI SORUMLULUK DUYMALI

Kişilerin her birisinin bir mizaç ve kişilik haritası bulunduğunu anlatan Kavaf, "Bu haritaların tahribatı ve evlilik kurumunun bir aracı olarak kullanılması toplumsal sermayemizi derinden etkileyecek bir durumdur." uyarısını yaptı. İnsan hayatının en önemli dönüm noktalarından birisinin eş seçimi olduğuna dikkat çeken Kavaf, evlilikte başarı ve mutluluğun eş seçiminin iyi ve dikkatli yapılmasına bağlı olduğunu kaydetti.
Kavaf, medyanın seslendiği kesimlerin genişliği yanında aileyi odak olarak sunduğu yapımları göz önüne alındığında, aile bireylerini eğitme ve kültürlendirme süreçlerinde medyanın bir kamusal sorumluluk anlayışı içerisinde hareket etmesinin önemini daha da fazla ortaya çıkardığını ifade etti.

Kavaf, özellikle televizyonların aile odaklı bir iletişim aracı olarak bütün aileler için temel tutum, değer ve kamusal konulara ilişkin benzer görüşleri sürekli üretip sunan ve böylece ailelerin sosyo-ekonomik şekillenmelerinde önemli bir işlev gören araç konumunda olduğunu açıkladı. Kavaf, aileye dönük kamusal yarar odaklı yayınlarda olumluya çevrilebilecek bu işlevin hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.

'AİLE SORUNLARI HARİTASI' ÇIKARILACAK

Bu arada, ilki Antalya'da gerçekleştirilen Aile Çalıştayı'nın ikincisi Edirne'de başladı. Çalıştaylar daha sonra Bursa, Nevşehir, Kastamonu, Trabzon, Denizli, Mardin, Malatya, Erzurum ve Konya'da yapılacak.

Çalıştayların tamamlanmasının ardından Ankara'da bir 'Tarama Toplantısı' yapılacak. Toplantıda, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Türkiye'nin 'aile sorunları haritası' çıkarılacak. Oluşturulacak veri tabanı sayesinde de, ilerleyen yıllarda hangi sorunlarda nasıl bir değişim meydana geldiği kolaylıkla ortaya çıkarılabilecek. 'Aile sorunları haritası' 2011 yılında gerçekleştirilecek 'Türk Aile Yapısı' araştırmasına da alt yapı olacak./internet haber