Fransa'da muhalefetteki Sosyalist Parti, cinsel taciz iddiasıyla New York'ta gözaltına alınan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın kelepçeli görüntülerine sert tepki gösterdi.

Sosyalist Parti Genel Sekreteri Martine Aubry, basına yaptığı açıklamada, kelepçeli görüntüleri, ''küçük düşürücü'' olarak değerlendirdi

Görüntülerden ''sarsıldığını'' ifade eden Aubry, masumiyet karinesine saygı göstermedikleri için ABD'li yetkilileri eleştirdi ve suçu kanıtlana kadar herkesin masum olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Genel Sekreter, son skandalın ardından parti içinde cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin aday olacağına dair sorularıysa yanıtsız bıraktı.

Sosyalist Parti üyesi eski adalet bakanlarından Elisabeth Guigou, kelepçeli görüntüleri ''hoyratlık'' olarak değerlendirdi ve ABD adalet sisteminin bu uygulamasını eleştirdi.

Guigou, Fransa'da 2000 yılında kabul edilen yasadan sonra, ''masumiyet karinesi'' ilkesi gereği gözaltındaki kişinin kelepçeli fotoğraf ve görüntülerinin yayınlanmasının yasaklandığını hatırlattı.

Skandalın patlak vermesinden önce yapılan Fransa'daki son kamuoyu yoklamaları, IMF Başkanını, gelecek yıl düzenlenecek seçimlerde en şanslı aday olarak gösteriyordu.

A.A.