Arınç, AA muhabirine, sosyal medya ile ilgili görüşlerini anlatırken, sosyal medyanın çok güçlü olduğunu, dünyada bundan vazgeçmenin mümkün olmadığını ifade etti.
 
Sosyal medyanın olumlu yanlarının yanı sıra bazı sorunları da bulunduğuna işaret eden Arınç, şöyle konuştu:
 
''Sizin çok iyi niyetlerle yaptığınız paylaşma, birbirini tanımak ve birbirinizle ilişki kurmak, iletişim kurmak, bazen suistimal ediliyor. O kadar çirkin yorumlar, o kadar çirkin cümleler, bu kadar sorumsuzca kullanılan bir sosyal medyanın içindeyiz ki faydası, zararını neredeyse alıp götürecek, eşitleyecek noktadayız. Ama ne yazık ki bu bir gerçek. Binlerce insan Facebook ve Twitter'da kendisiyle arkadaşlık kurmak isteyenlerle bir iletişim imkanı sağlamışken, birileri bundan istifade ederek çirkin düşünceler, yanlış ifadelerle burayı kirletiyor. Genel hükümlere göre, bunların takibi mümkün. Sanıyorum daha da ilerledikçe bu iş bir noktada iyiye yönelmiş olacak. Çirkinlikleri yapanlar bundan vazgeçecekler veya vazgeçmeye mecbur kalacaklar veya elenecekler. Bunun için alınabilecek teknolojik bir takım imkanlar varsa, -ki ben bunu çok fazla bilmiyorum- bundan da yararlanmak gerekir. Ama bir elenme olacak, bir seleksiyona ihtiyaç var.''
 
Arınç, sosyal medya kullanıcılarının da çirkinlikleri eleyebileceğine dikkati çekerek, ''Kullanıcılar da bu çirkinlikleri eleyebilir. Teknoloji de gelişti. Kendilerini takip edenlerle iletişim kurarak bundan vazgeçmelerini söyleyebilirler. Onları iyi ve güzel şeylere teşvik edebilirler'' dedi.
 
Facebook'a girmediğini, ancak Twitter'da bulunduğunu hatırlatan Arınç, ''Facebook bambaşka bir dünya... Twitter'da takipçilerimin sayısı 70 bini buldu. Her gün Twitter için İnternetin başına geçip tazeleme imkanım olmuyor, bazen danışmanlarımla bu işi yapıyorum. Ama çok faydalı olduğunu, iletişim kurma noktasında mükemmel bir araç olduğunu gözlemledim. Twitter'dan herkesin istifade etmesi lazım'' diye konuştu.