DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Torba Yasa Tasarısının emekçiler için bir yararı olmayacağını ifade ederek, ''AKP Hükümeti, emekçilerin haklarının gasp edilmesi üzerine kurulu, ucuz emek ve kuralsızlığı dayatan yeni bir çalışma inşa etmektedir'' dedi.

DİSK Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, TBMM'de görüşülmekte olan ''Torba Yasa Tasarısı'' ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çelebi, AK Parti'nin işsizlik sorunu ile ilgili konularda somut adımlar atmaktan kaçındığını öne sürerek, ''İstihdam adına alınan tedbirler sayesinde, işsizlik azalmamıştır, ama şirketlerin kasaları dolmuştur. İş güvenliğindeki sorunlar artmış, taşeronluk uygulamaları çığ gibi yayılmıştır'' diye konuştu.

Çelebi, AK Parti Hükümetinin geliştirdiği istihdam stratejilerinin, işçilerin, kadrolu, düzenli gelir getiren, güvenceli iş bulma olanağını ortadan kaldırdığını savunarak, özellikle eğitim ve sağlık sektörlerinde, mevcut iktidar döneminde, kadrolu eleman alımının ihtiyacın çok altında olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin, en uzun çalışma saatlerine rağmen, en az ücretli izin hakkına sahip ülkelerin başında geldiğini kaydeden Süleyman Çelebi, şöyle konuştu:

''Türkiye'de bir işçi 2200 saat, Avrupa'da ise 1700 saat çalışıyor. Çalışma süreleri Avrupa ortalamasına indirildiğinde bakın işsizlik nasıl gerileyecektir. Sosyal güvenlik sistemindeki uygulamalar da şaşırtıcıdır. Sosyal güvenlik, bütçede yük değildir, devletin sorumluluğudur. Herkese ücretsiz, nitelikli bir sağlık hizmeti, insanca yaşanacak bir emeklilik geliri vermek devletin sosyal bir görevidir.

En son Genel Kurul görüşmeleri sırasında Meclise yürüyerek görüşlerimizi anlatmak istedik. Demokratik taleplerimizi ifade etmemize gaz ve tazyikli suyla müdahale edildi. Arap ülkelerindeki halk ayaklanmalarına yandan çarklı destek veren, fakat kendi yurttaşlarına her türlü zulmü reva görenlerin bu saldırganlığının sebebi nedir?''

-''ADRES TARTIŞMALARINI GEÇTİĞİMİZ YIL KAPATTIK''-

İstanbul Valiliğinin, yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde, toplantı, gösteri ve yürüyüşler için Taksim dışındaki bazı alanlara izin verileceğini ilan etmesiyle ilgili soru üzerine Çelebi, ''Biz adres tartışmalarını geçtiğimiz yıl verdiğimiz büyük mücadele ile kapattık'' dedi.

Valiliğin gösterdiği miting alanlarının emekçiler için belirleyici özellikte olmadığını vurgulayan Çelebi, ''Geçtiğimiz yıl, 500 bine yakın kişi, Taksim Meydanını doldurdu. AKP Hükümetinin uyguladığı emek düşmanı politikalar yüzünden bu yıl tepkiler giderek artmaktadır. Açık bir şekilde söylemek gerekir ki bu yıl Taksim'e geçen yılın iki katında insan çıkarak başta Torba Yasa Tasarısı olmak üzere haklarının gasp edilmesine karşı mücadele edeceklerdir. 1 Mayıs'ta 1 milyon kişi Taksim'de olacağız'' dedi.

A.A