Bakan Çelik, "70 milyonu ilgilendiren reformunu yıl sonunda TBMM'den geçireceğiz" dedi.

Bakan Çelik, Zonguldak"ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığının (AMELEBİRLİĞİ) yeni binasının açılışını yaptıktan sonra birliğin Danışma Kurulu Toplantısına katıldı.

Sanayinin çarkını döndüren, evleri ısıtan, toprağın derinliklerindeki kömürü yer üstüne çıkaran gurur kaynağı madencilerle, işçi çocuğu olarak birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Çelik, "Önümüzde bakanlık olarak ciddi takvim var. Bunlardan biri Sosyal Güvenlik Reformu"dur. Ülkemizdeki 70 milyonu ilgilendiren Sosyal Güvenlik Reformunu bu yılın sonu itibariyle TBMM"den geçireceğiz" diye konuştu.

Çelik, şunları söyledi:

"Şimdi sivil toplum örgütleriyle bir araya geldik, tartışmalar başladı. Bunun yasalaşması için elden gelen gayreti gösterme çabası içindeyiz. Sendikalarla ilgili yasal düzenlemeler de mutlaka bu dönem yapılmalı. Altyapıyla ilgili ciddi hazırlıkları tamamladık. Önümüzdeki süreç içinde 2008"in başıyla birlikte 2821-2822 sayılı yasaları yeni düzenlemeleriyle. TBMM"nin huzuruna getiriyoruz."

İSTİHDAM PAKETİ

Türkiye"de, Zonguldak"ta ve her yerdeki işsizlikle, istihdamla ilgili konularının bakanlıklarını ilgilendirdiğine dikkati çeken Çelik, "İstihdamın üzerindeki yükleri kaldırma ve işsize iş, aşsıza aş bulma konusunda yoğun bir çalışmamız var. Bir ay içinde bir istihdam paketini TBMM"ye sevk etmiş olacağız" dedi.

İşsize iş bulmak için bu çalışmaları yürütürken, diğer taraftan da çalışanın haklarını koruma, iş güvenliğinin ve iş sağlığının hangi seviyede olduğunu görme ihtiyacı olduğunu vurgulayan Çelik, "İşsize iş bulmak için çalışmanın yanı sıra iş bulan vatandaşın hangi şartlarda çalıştığını da görmek, değerlendirmek ve eksikleri gidermek zorunluluğumuz var. Maden ocağına inerek işçi kardeşimin çalıştığı en son noktaya kadar gideceğim" diye konuştu.

Milliyet