Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü birimlerinde görevlendirilmek üzere 5 çözümleyici ve 65 programcı olmak üzere toplam 70 sözleşmeli personel alınacak.

SGK'dan yapılan açıklamaya göre, Kuruma bağlı Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü'nde istihdam edilmek amacıyla 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu KPSSP3 puan türü (70 puan ve üzerinde alanlardan) esas alınmak suretiyle 5 Çözümleyici ve 65 Programcı olmak üzere toplam 70 sözleşmeli personel alınacak. İşe alımlar için son başvuru tarihi 5 Mart mesai bitimi olmakla birlikte, işe alınacak Çözümleyicilerin maaşı statüsüne göre bin 583 TL ile bin 713 TL arasında değişecek. Programcıların maaşı ise bin 537 TL ile bin 674 TL arasında olacak.

5 Mart'a kadar başvurusunu tamamlamış olan adayların 2010 yılı KPSSP3 (70 puan ve üzerinde olan adaylar) puan sırasına konulmak kaydıyla, ilan edilen pozisyon sayısının üç katı kadarı Kurumun Sözleşmeli Personel Sınav, Değerlendirme ve Yerleştirme Komisyonunca sözlü sınava tabi tutulacak. Sözlü sınav notu 70 puan ve üzerinde olanlar başarılı sayılacak ve sözlü sınav puanı en yüksekten başlamak üzere yerleştirilecekler. Puan eşitliği halinde sırasıyla alanında yüksek lisans mezunu olanlar ve İngilizce dil puanı yüksek olanlar öncelikle yerleştirilecek.

Yerleştirme sonuçları Kurum internet sitesinde ilan edilecek.