Sabah saatlerinde başlayan törenlerde ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Aydın İl Müdürü Saffet Dinç ve kurum çalışanları Vali Mustafa Malay"ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Saffet Dinç; 5502 Sayılı Kanunla SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmesinin ardından önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumu"nun önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye'nin en önemli kurumu olacağını belirten Dinç, “Bunu gerçekleştirmek amacıyla öncelikli olarak fiziki altyapı ve otomasyon altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Aydın"da Yeşilkart ve kayıt dışı çalışanlar hariç; eski teşkilat yapısına göre 90 bin SSK"lı, 3 bin 500 Tarım Sigortalısı, 4 bin İsteğe Bağlı Sigortalı, 60 bin adet Bağ-Kur"lu ve 350 avukata Toplum Sigortası hizmeti veriyoruz. Kurumların birleşme süreci, bilgi sistemleri ve teknolojik altyapı olarak her hangi bir sıkıntımız yok. Buradaki en büyük sorunumuz bina yetersizliği. Emekli Sandığı işlemlerinin de ilimize aktarılmasının ardından bu sıkıntı daha da artarak. Gerekli görüşmeleri yaparak, yeni bir bina yapılması için çalışmalara başladık. Şuanda ödenek sıkıntımız yok ama arsa sorunumuz var. Yapılan görüşmeler sonucunda devlet hastanesi bahçesinde bir arazi tespiti yaptık. Ancak bu konuda sorun olması halinde arsa sorununun çözümü için desteğe ihtiyacımız olacak” dedi.
Güvenlik kelimesinin insan hayatında önemli bir yere sahip olduğuna değinen Vali Mustafa Malay da, dünyanın kurulduğu günden beri insanların kendilerini güvene almak için mücadele verdiğine işaret etti. Daha önceki yıllarda Türkiye"de güvenlik yapısının birkaç bölüme ayrılmış olduğunu hatırlatan Malay; Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı"nın aynı amaçla kurulmuş olmasına rağmen farklı gruplara hizmet vermek amacıyla oluşturulduklarına işaret etti. Oysaki aynı işi gören tüm kurumların aynı çatı altında toplanması gerektiğinin altını çizen Malay, “Sosyal güvenlik Kanunu"nun yürürlüğe girmesiyle kurumların tek çatı altında toplanması sağlandı. Hastanelerde de aynı sorun vardı. Birinin kabul ettiğini öbürü kabul etmiyordu. Artık bu sorunlar aşıldı. Bu kurumların iyi çalışması ve suiistimallerin engellenmesi lazım. Her kes sosyal güvenlik primini zamanında öderse bu işler sağlıklı yürür. Kişiler SSK ve Bağ-Kur"a kayıt oluyor ama primlerini ödemiyor. Sadece devletin desteği ile bu işler yürümez ve çatı çöker. Bu yasanın çıkmasının ardından ülkemizdeki sorunların en aza ineceğini düşünüyorum. Özverili çalışmalar devam ediyor. Tüm kurumlar tek çatı altında toplanmasıyla hem hizmet vermek kolaylaşır hem de masraflar azalır. Primlerimizi de zamanında ödersek devletimizin yükünü hafifletmiş oluruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Malay, kendisini ziyarete gelen Soysak Güvenlik Kurumu İl Müdürü Saffet Dinç ve beraberindekilerin “soysak Güvenlik Haftalarını” kutladı.