Aydın Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İl Müdürü Kaşif Kılıç, bir hafta sürecek olan kutlamalar hakkında basın toplantısı düzenledi.SGK İl Müdür Yardımcıları Mehmet Dişçi ile Cafer Çakır’ın da katıldığı toplantıda kutlamalar hakkında bilgiler verdi.

TBMM’nin Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı’nın birleştirilmesine karar verdiği tarih olan 16 Mayıs’ı içine alan hafta olduğu için 14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlamalar yaptıklarını belirten SGK İl Müdürü Kaşif Kılıç, “Üç yapının birleşerek tek çatının altına girmesiyle soysal güvenlik anlamında tam bir reform olmuştur. Sosyal güvenlik konusunda yönetimi ve denetiminde değişiklikler olmuştur. SGK, doğumdan ölüme kadar insanları ilgilendiren bir kurum. Yapacağımız kutlamalarla halkımızı bilgilendireceğiz” dedi.

AYDIN EMEKLİ KENTİ
Aydın’da aktif çalışan nüfusunun 218 bin 724, aylık alan emekli sayısının ise 174 bin 744 olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Aydın emekli kenti konumunda . Nüfusun yüzde 99’u sosyal güvenlik kapsamında. Genel Sağlık Sigortası yürürlüğe gitmeden önce 80 bin yeşil kartlımız vardır. Bu sayı Genel Sağlık Sigortası’nın yürürlüğe girmesiyle 72 bine düştü” dedi.
Kılıç,Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında protokol ve okul ziyaretleri gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg