Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü ve Sivil Savunma Kulübü önderliğinde Türk Kızılayı Aydın Şubesi işbirliği ile düzenlenen kampanyaya okulun 18 yaşını tamamlamış öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Van’daki deprem zedelere maddi manevi destekte bulunan öğrenciler, düzenledikleri bu kampanya ile depremzedeleri en anlamlı bağışı yapmış oldular.
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü rehber öğretmeni Zeynep Elmacı, kan vermenin kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtarmasının yanı sıra kişinin kendi sağlığı açısından da yaşamsal önem taşıdığını, ayrıca Van'da meydana gelen deprem felaketi nedeniyle düzenledikleri bu kampanyanın daha da anlamlı olduğunu vurguladı. Sivil Savunma Kulübü rehber öğretmeni Alparslan Günay ise, gelişmiş ülkelerde bir yılda toplam ülke nüfusunun yüzde 3-4 kadar bir kısmının kan bağışladığını, bu miktarda bağış gerçekleştiğinde, o ülkenin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılanabildiğini ve hastaneye giden hasta veya yaralıların kan bulamama gibi bir derdinin olmadığını, ancak ülkemizde yıllık bağış oranının yüzde 1 civarında olduğunu belirtti.
Örnek davranışlarından dolayı öğrencileri tebrik eden Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Tansel Sarayköylüoğlu ise "Kanın ne zaman kime lazım olacağı bilinmiyor. Her zaman bu ihtiyacın ortaya çıkacağı düşüncesiyle kan bağışında bulunmak gerekmektedir. Kan zorunlu bir ihtiyaçtır. Fakat bu ihtiyacı olağanüstü durumlarda hatırlıyoruz. Son olarak Van'da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremde yaralanan vatandaşlarımız için ortaya çıkan kan ihtiyacı halkımıza kan bağışına destek olmanın önemini bir kez daha hatırlatmıştır” dedi.