Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinliklte öğretmenlerin karşı karşıya kaldıkları sorunlar masaya yatırıldı.
Nazilli Ahmet Şensan Kültür Merkezi"nde düzenlenen etkinliğe Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Kaya, ADÜ BESYO Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd.Doç. Dr. Reşat Kartal, Okul Müdürleri ile çok sayıda sendika üyesi öğretmen ve eşleri katıldı.
Etkinlikte konuşan Türk Eğitim-Sen Nazilli Şube Başkanı Baki Çuval, “Öğretmen toplumu muasır medeniyetlerdeki yerine koyar. Öğretmen andımızın ve İstiklal marşımızın ruhunu, vatanın kutsallığını, bayrağın bağımsızlık sembolü olduğunu öğretir. Ülkemizde özerkliğin tartışıldığı bir dönemde Milli Eğitim şurasında böyle bir kararın alınması, bir takım çevrelerin iştahını kabartacak, art niyetli kişilere hizmet edilmiş olunacaktır. Buna başta Milli Eğitim Bakanlığı"nın müsaade etmemesi gerekmektedir. Bu maddelerin şura kararlarından ivedilikle çıkarılması gerekmektedir. Bir toplumun kalkınmasında, kalkınmanın ön koşulu ve itici gücü, çok iyi organize edilmiş ve çağın gereklerini yerine getirebilen iyi bir eğitim sistemidir. Eğitim sistemi kurgulayıcıları, planlayıcıları ile bir bütündür. Sistemdeki bir aksaklık bütünü etkilemektedir. Öğretmenlik mesleği sözleşmeli ücretli, vekil, asil gibi sınıflara bölünerek eğitim çalışanları arasında ayrım yapılmıştır” dedi.
Eğitime geçtiğimiz yıl yaklaşık 1 milyon TL yardım yapan Belediye Başkanı Alıcık"a teşekkür eden Çuval; “Bu duygularla dolu olduğumuz bugünde bizleri yalnız bırakmayan, göreve geldiği günden bugüne kadar gönlündeki okul-öğretmen ve öğrenci sevgisiyle dopdolu olan, eğitim camiasına verdiği hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanımız Haluk Alıcık Bey"e bütün öğretmenler olarak sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. 10 yıldır Nazilli"de okullara yapılmayanlar, daha iki yılı dolmadan belediye başkanımızın üstün gayretleri sonucu yapıldı. Milyon TL"lere varan harcamalarla okulların birçok sorunu çözüldü. Bu sorunlar çözülürken eğitim çalışanlarının olduğu kadar da öğrenci ve velilerin de gönlü kazanılmış oldu. "Halka hizmet Hakka hizmettir" anlayışını benimseyen başkanımıza salonda bulunan ve bulunmayan herkes adına bir kere daha teşekkür ediyorum. Bu arada vatanı, milleti, bayrağı için şehit olan eğitim şehitlerini rahmet, minnet ve şükranla anarken, bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Türk Eğitim-Sen Nazilli Şube Başkanı Baki Çuval tarafından eğitme verdiği destekler nedeniyle Başkan Alcık"a teşekkür plaketi verildi. Etkinlikte halk oyunları ekipleri tarafından sahnelenen Erzurum yöresi oyunlarından Kılıç oyunu ve Ege yöresi oyunlarından Zeybek ve Harmandalı gösterileri geceye renk kattı.