AB'nin ekonomik krizden çıkmasını, Türkiye ile AB ilişkilerinin de sağlıklı bir zeminde gitmesini bir kadın ve bir bakan olarak çok istediğini belirten Şahin, "Bugün burada bir arada olmamızı, ortak sorunlara ortak çözüm bulma iradesini çok önemsiyorum. Sizin bilgi ve deneyimleriniz bizim yol göstericimiz. Ama şu an geldiğimiz noktada birçok standardı yakalamış olmanın gururunu da yaşıyoruz. Sorunlarımız var ama çözme irademiz, güçlü bir meclisimiz, güçlü bir liderimiz var. Sorunları çözme gücüne sahibiz" diye konuştu.

AK Parti'nin 10 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatan Şahin, şöyle devam etti:

"10 yıl önce yola çıkarken çok önemli bir kuruluş felsefemiz vardı. Biz 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' dedik. Yasakları kaldıracağız, yoksulluğu ve yolsuzluğu önleyeceğiz diye yola çıktık. Yasakları kaldırmada en büyük hedefimiz AB standartlarıydı. Özellikle kadın hakları alanında AB standartlarına göre hukuki eksiklikleri gidermek ve uygulamada kadın haklarını her alanda aktif hale getirmek en büyük hedefimiz oldu."

Avrupa Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Doris Pack da Türkiye'de "Arap Baharı'nda kadının rolü" konulu Yaz Akademisi çalışmasını gerçekleştirmek için bulunduklarını belirterek, Türkiye'nin sosyal politikalar alanında aldığı mesafeyi övdü.
AA