Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Didim"e gelerek Akyeniköy"de Tarım Reformu çalışmaları kapsamında çiftçilere dağıtılan arazilerde incelemelerde bulundu. Bakar Eker"e incelemeleri sırasında Akyeniköy Belediye Başkanı Yılmaz Öz"ün yanı sıra, Aydın Valisi Mustafa Malay, Didim Kaymakamı Ali Katırcı ve AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk de eşlik etti. Bakan Eker, Akyeniköy"de çiftçiler tarafından çiçeklerle karşılandı.
Tarım reformu çalışmaları kapsamında dağıtılan arazilerde incelemelerde bulunan Bakan Eker, çiftçilerin sorunlarını da dinledi. Akyeniköylü çiftçiler, arazilerin az olmasından dolayı mağdur olduklarını belirtti. Mağduriyetlerini Bakan Eker"e ileten çiftçiler, projenin devam etmesini istedi. Akyeniköy Belediye Başkanı Yılmaz Öz, bu zamana kadar dağıtılan arazilerden 470 ailenin faydalandığını belirterek; beldelerinde açıkta kalan çiftçilerin olduğunu söyledi. Bu projenin devam etmesini isteyen Başkan Öz, bu zamana kadar dağıtılan arazilere 400 bin ağaç diktiklerini ve 100 bin ağaç daha dikmek istediklerini söyledi. Başkan Öz ve Çiftçiler, 100 bin ağaç dikmek için Bakan Eker"den 2 bin 500 dekar alan istedi.
Çiftçilerin isteklerine olumlu cevap veren Bakan Eker, çiftçilerin isteklerini en yakın sürede yerine getireceklerini ve sorunlarına da çözüm yolu bulacaklarını söyledi.