Söke Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan ev sahipliği yaparken; toplantıya CHP İl Genel Meclis Üyesi Kazım Er, AKP İle Genel Meclis Üyesi Kenan Özcan, MHP"li İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Ali Oklay ve Ortan Ateş"de katıldı.
Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan, düzenlenen toplantıların bölgenin sorunlarının tespiti ve yatırım programının belirlenmesinde önemli olduğunu belirtti. Köy muhtarlarına yeni yönetmelikler hakkında bilgiler veren Demirhan, son dönemde gündemde olan ekili arazilere zarar veren yaban domuzlarının sürek avı ile avlanabilmesi konusuna da değindi. Yaban domuzlarına sürek avı yapılabilmesi için çıkarılan avlanma yönetmeliklerinin gayet açık olduğunu belirten Demirhan; “mevzuat gereği başvuru yapılabilecek kurumlar ile izni verecek kurumlar belli. Bundan böyle kimse domuzlar nasıl avlanır demesin. Bu konu Avlanma şartları ile açıklığa kavuşmuştur” dedi.
Toplantıda köy muhtarlarından tek tek köylerinin eksik kalan yatırımları, sorun ve taleplerini dinleyen İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan ve İl Genel meclis Üyeleri; muhtarlardan gelen talepleri not aldı.

KÖYLERİN ORTAK DERDİ SU TAHLİLİ
Köy muhtarları köylerine taleplerini dile getirirlerken; köylerin su kuyularından sağlanan içme sularında sıkıntı yaşadıkları ortaya çıktı.
İlk olarak Yamaç Köy Muhtarı Ali Bozgunsoy tarafından içme suyu şebekesine arıtma sistemi talep etmesi ile derinleşen konu üzerine Karacahayıt Muhtarı Ahmet Ateş ve Yuvaca Köy Muhtarı Hüseyin Kuru"da içme suları için analiz talebinde bulundu.
Yamaç Köy Muhtarı Ali Bozgunsoy; “Köyümüzde içme suyu sağlanan suyun tahlil sonuçlarını sağlık ocağı normal bulmadı. Köyümüzün içme suyu hattına su arıtma sistemi kurulması uygun görülüyor” diye konuştu.
İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan köylerdeki su kuyuları ile depolarının koruma altına alınması için çalışmaların başlaması gerektiğini dile getirirken; en kısa zamanda suların kuyulardan örnekler alınarak tahlillerinin yapılacağını belirtti.

KAYMAKAM"DAN İL ÖZEL İDAREYE ÇÖP TAVSİYESİ
Avşar Köy Muhtarı Kerim Uyanık"ın çöp toplama aracı talebi üzerine İlçe Kaymakamı İl Özel İdare"ye toplantıya katılan İl Genel Meclisi Üyeleri aracılığı ile ödenek ayrılması tavsiyesinde bulundu. Köylerde çöp toplama işinin yüklenici firmalar aracılığı ile yapılabileceğini dile getiren İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; “Köylerimizde çöpler belirlenen günlerde çöp aracı ile toplanabilir. Bunu hizmet alımı şeklinde yüklenici bir firma aracılığı ile yapabiliriz. Her köye ayrı çöp toplama aracı tahsis edilmesinin imkanı yok. Ancak İl Özel İdare"den her ilçeye gerekli ödenek ayrılarak bu sorun çözüme kavuşturulabilir. İl Genel meclis Üyelerimizin bu konuda girişim yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.
Köylerde muhtarlıkların kendi imkanları toplanan çöplerin gelişi güzel yerlere bırakıldığını belirten İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; geliştirilecek proje ile toplanacak çöplerin belediyenin vahşi atık toplama merkezlerine götürülerek çevreye önemli bir katkı sağlanabileceğini sözlerine ekledi.