Nazilli"de ilk kez toplanan ve Aydın"ın 17 ilçesinden gelen sivil toplum temsilcileri, bölgesel sorunlar ve çözümleri için güç birliği yaptı.
Nazilli Belediye Nikah Salonu"nda gerçekleştirilen toplantıda her ilçenin temsilcisi kendi bölgesindeki sorunu anlatarak ortak bir rapor hazırlamada destek verdi.

İlk oturumu yöneten Ahmet Karakaşlı, Süleyman Karakaya ve Mehmet Kızılaslan, oturum boyunca söz verdikleri temsilcilerin sorunlarını not ederek ortak çözüm arayışı için yetkili makamlara iletilmek üzere rapor hazırladılar.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı ilk oturumda Aydın"ın gelişebilmesi ve kalkınabilmesi için öncelikle üniversitenin güçlenmesi, öğrenci sayısının artması, jeotermal kaynakların etkin bir şekilde kullanımı, sağlık turizmi için altyapının bir an önce oluşturulması, diğer enerji kaynaklarının kullanımı, tarım sektörünün yeniden ele alınması, trafik sorununun çözümü, sağlıklı yaşam için eğitim verilmesi konuları değerlendirildi.

Oturum Başkanı Süleyman Karakaya “Aydın"ın sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu sivil inisiyatif paneli, biz sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesi yönünde bir fikir oluşturmak amacını gütmektedir. Bundan sonra sorunları çözmek için oluşturulan komite, sorunların üzerine tek tek gidecek ve ilgili kurum ve kuruluşların dikkatine sunacaktır” dedi.

“BİZLERİ YÖNETENLERE SESİMİZİ DAHA RAHAT DUYURACAĞIZ”
Oturum Başkanı Süleyman Karakaya, yaptığı açıklamada Aydın"ın gelişmesinin tüm bölgeyi etkileyeceğini ifade ederek,“Aydın"ın gelişmesi demek bölgenin gelişmesi demektir. Bu amaçla yarın geç kalmamak için bu günden çözüm arayışına girmek zorundayız. Çünkü çocuklarımızın geleceği bizim yaptıklarımıza ve onlara bıraktıklarımıza bağlıdır.

Güç birliği yaparak önerilerimizi sunabileceğimiz projelerle biz de bundan böyle isteklerimizi bizleri yönetenlere duyurmalı ve yönetimde aktif olarak görev almalıyız. Aydın"ın sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu sivil inisiyatif paneli, biz sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesi yönünde bir fikir oluşturmak amacını gütmektedir.

Bundan sonra sorunları çözmek için oluşturulan komite, sorunların üzerine tek tek gidecek ve ilgili kurum ve kuruluşların dikkatine sunacaktır” diye konuştu.