Hakkında terk kararı bulunan ve Didim"in en sorunlu yerlerinden biri olan 75.Yıl Sanayi Sitesinde esnaf genel kurulda bir araya geldi. Sanayi sitesinde yapılan Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Genel Kurulda ilk olara 2009 yılın genel gelir ve giderler konusunda esnafa bilgi verildi ve denetleme kurulunun raporu okundu ve onaylandı.
Ardından Sanayi Sitesinin terk edilmesinin önlenmesi için yapılan çalışmalarla ilgili konuşan Dernek Başkanı Mehmet Şahin, “Sanayi sitemizin durumuyla ilgili olarak Baştan Valilik ve Kaymakamlık olmak üzere çeşitli yerleri ziyaret edip görüşmelerde bulunduk. Konuyla ilgili olarak da geçtiğimiz günlerde işgallerle ilgili olarak İdare Mahkemesine dava açtık. Dava süreci başladı. Bundan sonra hem Aydın"da hem de Ankara"da bu konuyu takip edeceğiz” dedi.
Bir önceki Genel Kurulda 75. Yıl Sanayi Sitesi Dayanışma, Kalkındırma ve Güçlendirme Derneğinin fesihle ilgili olarak ortaya atılan fikir de ele alınırken, Dernek Başkanı Mehmet Şahin “Burada iki başlılık var ama derneği bir anda kapatamayız. Bununla ilgili süreçler tamamlanması lazım. Bu nedenle Haziran Ayında Kooperatifimizin genel kurulu var. Bu fesh işlemini o döneme atılmasının uygun olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Şahin"in fikri oylamaya sunulurken, fikir oy birliğiyle kabul edildi.