Katırcı, geçici 75.Yıl Sanayi Sitesi"nde mahkeme sürecinin tamamlandığına işaret ederek, “Mahkeme süreci tamamlandığından mera siciline kaydı yapıldı. Bu yerin tapu kaydı belediyeden silindi ve 1108 parsel olarak mera alanı olarak kayıtlı. Burada tam yetki İl Mera Komisyonunda, Bu komisyon işgallerle ilgili tespitler yapıyor. Ayrıca parselin tamamında yer alan ağıl, beton santralleri gibi yerlerin de tespitini yapıyor. Bu durum Komisyonca ele alınacak. Esnaflarımız da tedirginlik yaşıyor ama İl de alınacak kararlar doğrultusunda çalışmalar yapılacak” dedi.
Sanayi sitesinde geçmişte ele geçirilen fırsatların değerlendirilmemesi sebebiyle bu tür sorunların ortaya çıktığını ifade eden Katırcı, “1960"lı yıllarda Didim köy iken tapulaştırma çalışması yapıldı ve süreç bu şekilde sona erdi. Geçmişteki süreçte zaman zaman çözüm sürecine gelinmiş ama fırsatlar kaçırılmış. Bu konuyla ilgili Vali Bey"le görüştük ve inceleme için İlçemize gelecek. Şu an için zaman belli değil. Konu hakkında İlgili Vali Yardımcımız gelerek bilgi aldı. Biz yerle ilgili Vali Bey"e bilgiler verdik ve burada 300–350 Esnafın bulunduğunu ve kaçak inşaların yapıldığını biliyor. O dönemde ilgili birimler bu sorunu göz ardı etmemeliydi fakat artık çözüme bakacağız” diye konuştu.

Didim"de tartışmalara neden olan Garden Of Sun Otel"in ve yıkılacak diğer 472 ayrı yerin durumunu da değerlendiren Katırcı, şunları söyledi: “Bu yıkımlarla ilgili ihale yapıldı. Bizde bu yıkımlarda emniyet tedbiri aldık. Biz bu süreçte karşılıklı şikâyetlere tanık olduk. Yıkan ve yıkılan taraflarda talepler geldi. Belediyede bu konuda bir çalışma yapıyor ama biz olayları dışarıdan takip ediyoruz. Her iki tarafında müracaatları oldu. Belediye de bu konuda neticelendirme yapmak zorunda. Dur-Yap, Dur-Yap anlayışıyla ihaleyi alan firmayı da sıkıntıya soktuk. Bu süreç diğer yıkılacak yerlere de sıkıntı doğuracaktır”
Yıkımların başka olaylar için örnek teşkil etmesi gerektiğine işaret eden Katırcı, “Bu yerde yıkım yapılacak alanların bir kısmı mera üzerinde bir kısmı hazine üzerindeki bulunuyor. Nasıl olsa olur gibi bir anlayış yanlış, bu tür yatırımlar yanlış zeminde yapılmamalı ve kurallara uygun yapılmalı. Sağlam zeminlere yapılmayanlar, kurallarla yıkılıyor. Mera ve Hazine vasfına yapılan yerler eninde sonunda yıkımlarla karşılaşıyor. Biz kanunlara dayanarak yıkımlar yapıyoruz” ifadelerini kullandı./iha